Közélet

2015.03.01. 14:37

Újabb öt évre Lukoviczky György lett az elnök

A Békéscsabai Ipartestület pénteken este tartotta tisztújító közgyűlését. Újabb öt esztendőre Lukoviczky Györgyöt választották meg elnöknek.

Ny. L.

Az alelnökök Gécs Norbert és Győri Árpád lettek. A felügyelő bizottsági elnöki tisztét Lakos Jánosné, az etikai bizottságét Dévai Mihály látja el.

A taggyűlésen kitüntetéseket is átadtak. A Magyar Kézművességért-díj ezüst fokozata IPOSZ-elismerést Kiss Ernő, ezüstkoszorús szobafestő-, mázoló-, tapétázómester kapta. A Kézműipar Szolgálatáért-emléklapban részesült Fehér György aranykoszorús cukrászmester. A 25 éves kisipari vállalkozói munkájának elismeréséül ezüstgyűrűt kapott Varga Pál kovácsmester.

Aranykoszorús mesteri címeket is átadtak, mégpedig Lakos Jánosné női szabónak, Gécs Norbert karosszérialakatosnak, Bartolák István kőművesnek. Ezüstkoszorús mesteri címben részesítették Szabó György kőművest, Sajóhegyi Ferenc elektroműszerészt. Öttől negyvenötéves ipartestületi tagságért többen oklevelet vehettek át.

Lukoviczky György hangsúlyozta, második ciklusát kezdi meg ebben a tisztségben. A tagok bizalma azt is jelenti, jó az az irány, amit az ipartestület eddig is folytatott.

– Célunk a tagság megtartása, bővítése, a fiatalok minél nagyobb számú bevonása, az iparosok érdekeinek védelme, információkkal ellátása – hangsúlyozta Lukoviczky György.

– A Kossuth téri székházunkat tovább szeretnénk csinosítani az iparosok és a városban élők örömére is. A kihalóban lévő szakmák megőrzését is zászlónkra tűztük, miként a fiatalabb szakembereknek a tudás, a tapasztalat átadását. A képzés irányait illetően is együttműködésre törekszünk az iskolákkal, egyéb képzőszervekkel. Bízunk abba, hogy a lakosság minél nagyobb számban igénybe veszi az iparosok munkáját, akik ezt legjobb tudásuk szerint végzik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!