Közélet

2015.03.01. 12:45

Még nem élesítik az új traffipaxokat

Szoftverfrissítést végzett az eszköz szállítója, ezért további ellenőrzésekre van szükség. Az új közlekedési ellenőrzési rendszer első 160 változtatható helyű kamerája a tervek szerint márciustól működött volna élesben.

MTI

Tovább teszteli a rendőrség az új közlekedés-ellenőrző rendszert - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata vasárnap. A rendőrségi honlapon olvasható tájékoztatás szerint azért hosszabbították meg a Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontok tesztüzemét, mert szoftverfrissítést végzett az eszköz szállítója, és ezért további ellenőrzésekre van szükség. Az éles üzem indításáról később adnak tájékoztatást.

Februárban jelentették be, hogy az új közlekedési ellenőrzési rendszer első 160 változtatható helyű kameráját teszteli a rendőrség. Az új eszközök a sebességtúllépés mellett forgalomszámlálásra, rendszámfelismerésre is alkalmasak. Később a tilos jelzésen való áthaladást, a záróvonal átlépését is figyelni tudják, valamint felismeri, ha valaki vezetés közben telefonál, vagy ha nem kapcsolja be a biztonsági övet. A tesztüzem ideje alatt a rendőrség nem bírságol.

Címkék#traffipax

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!