Sport

2015.03.01. 09:42

Lekaszálták a békésieket

Nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt a békésiek előzetesen elképzelték. Mivel szombaton az egriek legyőzték a Tiszaújvárost, így az óbudaiaknak veszélybe került a 8. helyük, s ezzel együtt a középmezőnybeli tagságuk, ezért a fővárosiak nagyon motiváltan álltak hozzá a mérkőzéshez.

BEOL

Óbudai Kaszások—Békési SZSK 104:92 (29:20, 24:21, 19:29, 32:22)

NB I B-s férfi kosárlabda-mérkőzés. Budapest, 200 néző. V.: Hervay, Reisz, Major Á. Békés: KOVÁCS B. (22), Koma (18), Krsztics (12), Szolevics (30/21), Béres (3). Cs.:  Molnár, Farkas G. (5/3), Kis G., Zsíros, Babut (2), Csorba, Vámos. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. Az Óbudai kaszások legjobb pontszerzői: Petrucsik (22/13), Krasznai (21/9), Sebők (17/3), Kováts R. (14), Mondzinger (11).

Nagy sebességgel, pontosan játszottak, míg a vendégek a rossz döntések miatt korán 10 pontos hátrányba kerültek. A második negyed végére annyiban javult a helyzet, hogy az addigra összeszedett 19 egységnyi különbséget Szolevicséknek sikerült tízre lefaragniuk.

A legjobban a harmadik etapban ment a békésieknek, hajtottak becsülettel és két pontra felzárkóztak. Két újabb nagy hiba, két kimaradt távoli próbálkozás (ahelyett, hogy megpróbálták volna Komáéknak bejátszani a labdát) utáni ellentámadásból az óbudaiak eredményesek voltak és ismét elhúztak.



Előbb hét, majd kilenc ponttal lógott meg a végig nagy akarással kosárlabdázó hazai együttes. Ezután is tett még kísérletet a felzárkózásra a békési alakulat, a csapat egyik legjobbja, Szolevics négy hárompontosával végül csak a súlyosabb vereséget sikerült elkerülni.

Ezzel az eredménnyel a Békés egy pozíciót veszítve az ötödik helyre esett vissza a bajnoki tabellán.

A Békési SZSK legközelebb március 8-án, 15 órakor a békési városi sportcsarnokban lép pályára éppen a hétvégén győztes EKF-Eger-KOK SE ellen.

Balog Vilmos: — Ezzel a vereséggel a negyedikről az ötödik helyre csúsztunk vissza. Pontosabb és fegyelmezettebb játékra van szükség ahhoz, hogy sikereket érjünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!