Sport

2015.02.28. 19:48

Túlságosan nagy nyugalom

Mosolygós arcok a mérkőzés elején a lila-fehéreknél, a nyugalmuk érthető volt, szerdán ugyanis a Siófok Mosonmagyaróvár elleni sikerével biztossá vált, hogy a kisalföldiek már nem előzhetnek be, így a Csaba a középházban kezdheti majd el a rájátszást.

Gajdács Pál

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE—Érd 18—33 (7—18)
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző. V.: Dobrovits, dr. Tájok. Békéscsaba: Sipeki — Kovács Anett, Nyikolajenko 4 (1), Glusica, Walfisch 5, GÁVAI 4, Szögi 1 (1). Cs.: Kölcze (kapus), Sári 3 (1), Török 1, Diószegi, Borbély, Bottó, Mihálffy. Vezetőedző: Avar György. Érd: JANURIK — Krpezs 5 (1), KOVÁCS ANNA 7, Szekeres 1, Kisfaludy 3, Klivinyi 3, SCHATZL N. 6. Cs.: Gridnyeva, Oguntoye (kapusok), Signaté, VUKCSEVICS 6, Kosztjukova 1, Takács 1 (1), Nick, Mester. Vezetőedző: Szabó Edina.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 3/2.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 2—2. 10. p.: 4—3. 15. p.: 4—7. 20. p.: 4—11. 27. p.: 6—16. 33. p.: 9—18. 40. p: 10—23. 44. P.: 12—24. 49. p.: 13—29. 53. p.: 15—30. 28. p.: 18—33.


Avar György, a hazaiak edzője szoros mérkőzést várt, de ahhoz legalább olyan jól kell kézilabdázni, mint néhány hete a Dunaújváros ellen. Hazai oldalon Szabó Valériát benevezték, de még fájlalta a lábát, így Sári kapott bizonyítási lehetőséget, a keresztszalag-szakadást szenvedő Terenyi helyett pedig Kölcze Gabriella került a keretbe.

Rohanós tempót diktáltak a csapatok, mindkét oldalon erős reteszt húztak a kapujuk elé a felek, be is csúszott néhány hiba. A legjobb négy közé igyekvő Pest megyeieknek volt fontosabb a mérkőzés (szándékaikban egy busznyi szurkoló támogatta) és ennek megfelelően is hajtottak, de olykor pontatlannak bizonyultak.

A 10. percben először vezetett a Békéscsaba, ám sorozatos labdaeladások, pontatlan lövések után a volt békéscsabai Kisfaludy és Kovács Anna találataival meglépett az Érd, a csabaiaknál még Avar György időkérése sem segített.

Lendületben maradt a vendégcsapat, láthatólag már az első félidőben megnyugtatóvá szerették volna tenni az különbséget. Janurik kivédte a hazaiak szemét, akik tizenkét percig képtelenek voltak bevenni a vendégek kapuját, a 22. percig mindössze négyszer voltak eredményesek. A lilák trénere másodszorra is kikérte az idejét és miközben Kölcze állt kapuba. A nyomasztó gólcsendet a fiatal Török Gabriella törte meg.

A 26. percben már számolhatott a vendégtábor, tízet tett közé a narancssárga-fekete mezes érdi gárda. A játékrész utolsó percének négy-négy mezőnyjátékossal futottak neki a csapatok, az utolsó megmozdulás Kovács Anna találata volt.

Tarthatott egy kis fejmosást Avar edző, mert egy fokkal harapósabbá váltak lányai. Két gyors hazai gól és három Sipeki-bravúr (az egyik egy hetes volt), de még így is kilométeres távolságban volt az Érd. Aztán szépen lassan visszaállt a korábbi helyzet.

Az érdiek mentek előre, a lilák pedig döbbenten szemlélték az EHF-kupa negyeddöntős ficánkolását. Negyedórát kaptak csabaiak juniorjai, de nagy élményt nem jelentett számukra a mérkőzés. Az érdiek végig nagyon figyeltek a házigazdák két légiósára, s míg Glusica neve mellé egyetlen strigulát sem véshettünk, addig Nyikolajenko is csak három akciógólig jutott.

A sokkal motiváltabb Érd még ilyen különbséggel is teljesen megérdemelt győzelmet aratott, a sérülésekkel tizedelt, de meglehetősen visszafogott játékot bemutató Békéscsaba ellen.


Az alapszakasz utolsó hazai találkozójára csak néhány napot kell várni, március 4-én, 18 órakor az FTC-Rail-Cargo Hungária érkezik a csabai városi sportcsarnokba.

Avar György: — Egy nagyon motivált, koncentrált Érd játszott ma és ezzel nem tudtuk felvenni a versenyt. Szabó Edina: — Nagyon fegyelmezetten és lelkesen játszottunk. Szép győzelmet arattak a lányok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!