Közélet

2015.02.28. 17:24

Csendes megemlékezést tart márciusban az LMP

Az LMP delegációja a múlt évhez hasonlóan idén március 10-én is megemlékezik Marosvásárhelyen a Székely Szabadság Napjáról a Székely Vértanúk Emlékművénél.

Ny. L.

Mindezt Takács Péter, a Lehet Más a Politika Nemzetpolitikai Munkacsoportjának vezetője jelentette be szombaton a párt békéscsabai sajtótájékoztatóján.

Takács Péter hozzátette, mivel Marosvásárhely román polgármestere betiltotta a Székely Nemzeti Tanács autonómiaigény miatti demonstrációját, így a tanács elállt a megemlékezés megszervezésétől is. Így csendes emlékezés lesz gyertyákkal, egy-egy szál virággal. 

Takács Péter és Keresztes László Lóránt, az LMP országos elnökségének, valamint az EU Régiók Bizottságának tagja arról is beszéltek, hogy a párt határozottan kiáll Székelyföld autonómiatörekvései mellett, a helyszínen személyesen is kifejezik szolidaritásukat. Ezzel is alátámasztják, hogy a székelyek által képviselt ügyet mennyire fontosnak tartják.

Keresztes László Lóránt erre a támogatásra kérte a Régiók Bizottsága nemzeti delegációjának többi tagját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!