Közélet

2015.02.17. 15:31

Minden századik beteg influenzára gyanakszik

Noha negyedével csökkent a megbetegedések száma a múlt héten az előzőhöz viszonyítva, továbbra is magas az influenza aktivitása Békés megyében.

L. B.

Teenage Girl Visits Doctor's Office With Headaches

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Átlagosan egy-egy háziorvosi körzetben 255-en fordultak meg, tehát az összbetegszám még emelkedett is – tájékoztatott a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve. Százezerből 951, azaz még mindig szinte minden századik páciens influenzaszerű tünetekre panaszkodva kereste fel doktorát.

Az influenza aktivitása a békéscsabai járás illetékességi területén volt a legmagasabb, a gyulaiban csökkent, az orosháziban viszont emelkedett. Most a becsült megbetegedési arány a 6 és 9 év közötti gyermekek esetében volt a legnagyobb.


– Az influenzagyanús betegek közel fele a 25 és 59 év közötti korosztály képviselőiből került ki, negyede a 15 és 24 év közöttiekből, harmada pedig a 14 év alattiakból. A páciensek több mint 6 százaléka 60 év feletti – számolt be dr. Mucsi Gyula megyei tiszti főorvos.

Összefüggő közösségeket érintő helyi járványról nem érkezett jelentés. Három Békés megyei vizsgálati anyagot dolgoztak fel az Országos Epidemiológiai Központban, mind a három az Influenza A-vírus jelenlétét igazolta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!