Sport

2015.02.16. 12:28

Fight Kupa: jól elverték a mezőnyt a csabaiak

Évente többször is megrendezik Budapesten, a 4 FIGHT Kupát, ami jó felkészülést jelent a kick­boksz versenyzőknek a nehezebb versenyekre. Először indult el ezen a viadalon a Békéscsabai Lakótelepi SE Kick­box Szakosztályának három felnőtt versenyzője, akik az egykori kétszeres junior világbajnok, felnőtt világbajnoki ezüstérmes Dohányos András tanítványai.

BEOL

Jól megrendezett, színvonalas versenyen vehettek részt a fővárosban, ahol látványos, szép küzdelmeket láthattak az érdeklődök.

Kovács Ákos (Békéscsabai Lakótelepi SE) ­79 kg­ban kick­light szabályrendszerben indult, ahol a döntőig könnyű szerrel eljutott, de ott nagyon szoros küzdelemben kapott ki az esztergomi Kis Balázstól, így ezüstérmet szerzett. Tóth Attila a ­69 kg-ban kick­light szabályrendszerben indult, de betegséggel küszködve elveszítette mérkőzését.

A ringeseknél Bencsik Viktor (Békéscsabai Lakótelepi SE) a +91 kg-ban low­kick szabályrendszerben lépett a kötelek közé, és nagyon kemény mérkőzést vívott az elődöntőbe jutásért Pribánszki Ákossal, a mosonszolnokiak versenyzőjével. A találkozót a csabai fiú nyerte. A döntőben sérülés miatt nem állt ki ellenfele, Orosz Gergő, így Bencsik Viktor aranyéremmel térhetett haza. Nem csak a felnőttek, hanem az utánpótlás korúak is versenyeztek.

Flack Márk (Békéscsabai Lakótelepi SE–Energy Gym) két aranyéremmel gazdagodott, hiszen a kadet 2 korcsoportban, a 47 kg-osok között Hricsovinyi Károly tanítványa megnyerte mind a light-contact, mind a kick­light versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!