Közélet

2015.02.03. 17:01

A fiatalokat célozzák meg a támogatásból

A gyulai önkormányzat a Helyi polgárok az európai közéletben című pályázatával 135 ezer eurót nyert, mellyel a fiatalok aktív polgárrá válását segítik.

P. G.

„Helyi polgárok az európai közéletben — hálózat a polgári részvétel erősítéséért” című projektjével 135 ezer eurót nyert a gyulai önkormányzat pályázata az Európai Unió Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségétől — jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő.

A polgármester erről annak kapcsán szólt, hogy a hét végén rendezik meg Gyulán a Munka és család című program záró konferenciáját, amely szintén egy hasonló konstrukcióban valósul meg. A kezdeményezéssel a település egy testvérvárosi hálózatot is létrehozott.

Szilágyi Tamás adjunktus emlékeztetett arra, hogy a projektsorozat először egy idősügyi konferenciasorozattal kezdődött, ezt követte a hét végén befejeződő munka és család témakörében életre hívott esemény. A most elnyert támogatásból pedig egy újabb réteget céloznak meg, amely a fiatalok tudatos, aktív polgárrá válását segíti.

Hajnal Edit, az önkormányzat marketing referense a hét végi konferencia programjait, illetve a kiegészítő eseményeket ismertette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!