Sport

2015.01.31. 19:45

Igazi csapatként harcolt a csabai gárda

Meglepte vendégét a Békéscsaba, az első negyedóra egyértelműen Szögiéké volt, jó százalékban használták ki a ziccereiket és a védekezésre is roppantmód odafigyeltek, Sipeki pedig egymás után fogta ki Triscsukék labdáit.

Gajdács Pál

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE—Dunaújvárosi Kohász KA 29—28 (16—13)

NB I-es kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 1100 néző. V.: Dobrovits, dr. Tájok. Békéscsaba: SIPEKI — Kovács A. 1, NYIKOLAJENKO 6 (1), Szögi 6 (5), SZABÓ V. 4, GLUSICA 5, Gávai 3. Cs.: Walfisch 4, Tóth S., Diószegi. Vezetőedző: Avar György.

Dunaújváros: TRIFFA — Azari, TRISCSUK 6 (1), VINCZE 7, Takács D., BULATH 8 (1), Ferling 2. Cs.: Kamper 3, Takács B., Rádl, Hosszu 2. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Kiállítások: 8, ill. 6. Hétméteresek: 6/6, ill. 2/2.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 2—1. 7. p.: 6—3. 13. p.: 9—4. 18. p.: 10—7. 23. p.: 13—8. 26. p.: 15—10. 34. p.: 16—16. 41. p.: 19—18. 44. p.: 21—19. 48. p.: 23—23. 50. p.: 24—25. 57. P.: 26—27.

A 13. percben 9—4-nél Mátéfi Eszter ki is kérte az idejét, nyilván nem erre számított. Némi zűrzavar uralkodott el az újvárosiaknál. Bár Triscsuk negyedik próbálkozását siker koronázta, a túloldalon Glusica—Szabó Valéria pazar összjáték után utóbbi visszaállította az ötgólos differenciát. Elég volt azonban egy-két hiba, és máris felzárkózott a vendég.

Egy pillanatra meghűlt az ereinkben a vér, amikor a túl nagy lendülettel érkező Bulath és Glusica kőkeményen ütközött. Némi ápolás után azonban mindkét játékos folytathatta a játékot. A csapatok egyébként sem mentek a szomszédba egy kis keménységért, hol az egyik, hol a másik oldalon potyogtak a játékosok.

Remekül, lendületesen játszott az Előre, a védekezés mintaszerű volt és a kapusteljesítmény is maradt magas színvonalú. Az egész játékrészt végigkísérte a közönség tapsa, abszolút rászolgált a lila-fehér egység, még akkor is, ha a szünetre olvadt is az előnyből.

Három és fél perc alatt már egyenlő volt az állás, nagyon belekezdett a Kohász, de még időben megnyugodtak a lilák a második félidőben.

Szenvedtek ugyan az újvárosi védőfal előtt, átlőni szinte lehetetlen vállalkozás tűnt. Ugyanez volt a helyzet a csabai kapu előtt is, Bulath is csak minden második ziccerét tudta értékesíteni. Nagyon tapadt a Kohász, de egy lépéssel még mindig a Csaba mögött járt, sőt olykor még kettővel is, mert Szögi Tímea a heteseket, Walfisch Mercédesz pedig a ziccereit lőtte be magabiztosan. Az Újváros ellen megengedhetetlen a labdaeladás, ilyenből több is előfordult a félidő derekán, Triscsukék pedig veszélyesen feljöttek, Vincze góljaival ki is egyenlítettek.

Avar György időkérés során megpróbált erőt adni tanítványainak. Nem lankadtak a vendégek, az 50. percben Hosszu első góljával a meccs során először át is vették a vezetést. Óriásit küzdött a Békéscsaba, de fejben mintha kezdett volna fáradni. Nagy iramot diktált a Kohász, a Csaba azonban az utolsó percekig állta a sarat a Csaba. Fél perccel a vége előtt Vincze kihagyta a kihagyhatatlant, a Békéscsaba támadhatott, közben Avar edző időt kért. A slusszpoén Nyikolajenko megmozdulása volt, aki az utolsó másodpercben bebombázta! Nyert a Csaba!

A legjobb négy közé kerülésért hajtó, a forduló előtt a negyedik helyen álló vendégek nem érdemeltek volna a győzelmet, a lilák pedig annál inkább, mert végig óriási lelkesedéssel, akarattal küzdöttek.

Avar György: — Az álmunk felé járunk győzelmünknek köszönhetően. A csapategység nagyon jó volt, a sikerhez mindenki hozzátette a maga részét. Minden elismerésem a lányaimnak! Mátéfi Eszter: — A Békéscsaba nagyon akarta a győzelmet, sajnos mi a döntő szituációkban ziccereket hagytunk ki, ezért nem tudtunk nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!