Sport

2015.01.31. 16:23

Idegenben győzött az Előre

A látottak alapján a Békéscsaba megérdemelten győzött a küzdelmes mérkőzésen.

BEOL

Kecskeméti TE—Békéscsaba 1912 Előre 0—1 (0—0)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Kecskemét, 100 néző. V.: Berger. KTE: Tujvel (Verebélyi) — Lovrics, Gyagya, Karan, Skopljak (Csillag), Laczkó (Farkas) — Radoja, Eninful, Kitl (Szivacski) — Gréczi (Selyem), Bebeto. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Békéscsaba: Mursits — Bényei (Balogh Milán), Koszó (Balogh Miklós), Balog Zs. (Fehér Zs.), Juhász N. (Zámbori) — Berki (Pilán), Bagi (Borbély), Tölgyesi (Spitzmüller), Király (Birtalan) — Szilágyi P. (Viczián), Kertész (Vólent). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

54. perc: Király éles szögből 14 méterről ballal kapura lőtt, amelyet a csereként beállt Verebélyi kapus csúnyán „bevédett”, 0—1.

A Békéscsaba kapuját a Szombathelyről érkezett 23 éves Mursits Roland védte, akit leigazolt az Előre. Ugyancsak szerződést kötött a klub saját utánpótlásából két fiatallal, az 1998-as születésű csatárral Pilán Márkóval, és az 1994-ben született védővel Zámbori Dániellel.

Az első félidőben több helyzete volt a vendégeknek. Az NB I-es hazaiak kétszer veszélyeztettek a félidő közepén Bebeto révén, de Mursits kapus mindkétszer bravúrosan mentett. A 37.percben Király lövését hárította nagy bravúrral Tujvel.

Szünet után is a békéscsabaiak irányították a játékot, és az 54. percben egy kapushiba után megszerzték a vezetést. A 60. percben sort cserélt az Előre, csak Mursits kapus maradt, de ez sem törte meg a vendégek lendületét, akik előbb a fiatal Pilán, majd Birtalan révén veszélyeztettek.

Zoran Szpisljak: — Az eltervezett feladatokat elvégeztük a mérkőzésen. Szervezett védekezésből tudtunk már az első félidőben is helyzeteket kialakítani. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, nem csak erőnlétben, de technikailag és taktikailag is jó színvonalon teljesítettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!