Kék hírek, bulvár

2015.01.31. 09:17

Megbontotta a viharos szél az orosházi templom tetejét

A viharos szél a megye valamennyi térségét érintette, a hivatásos és az önkormányzati tűzoltókat január 30-áról 31-ére virradó éjjel közel harminc esethez riasztották.

Ny. L.

Dr. Nagy Szilvia, megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a megyében húsz helyszínen dőlt fa az utakra, járdákra, épületekre, házak udvarára, villanyvezetékekre. A tűzoltók minden esetben megszüntették a forgalmi akadályt, elhárították a veszélyt.

Az erős szél eleinte Orosháza térségében okozott károkat, ezen a településen két villanyoszlop is kidőlt, sőt egy társasház és egy templom tetőszerkezete is megrongálódott. Csanádapácán egy iskola tetejét bontotta meg a szél. A tűzoltók a lelógó, veszélyes részeket eltávolították. A megyei igazgatóság mind a hat hivatásos tűzoltó-parancsnokságának beavatkozói részt vettek a kárfelszámolási munkálatokban, ezen kívül a békési és a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók is kaptak riasztást.

Oláh Kálmán csanádapácai polgármestertől megtudtuk, a péntek esti viharban megsérült tornacsarnokuknál - aminek a fedése trapézlemez - az igazgatóhelyettes jelezte a bajt. A kárfelmérés zajlik, a történteket jelentik a biztosítónak. Az önkormányzat intézkedik, hogy mihamarabb megtörténhessen a helyreállítás.

Dr. Laurinyecz Mihály, az orosházi katolikus templom tornyában keletkezett kárról annyit mondott, a bádog lemezeket, amiket megbontott a viharos szél, a tűzoltók leszedték. Ők is elvégzik a kárfelmérést a hétvégén és pótolják a hiányzó tetőfedő elemeket.

Címkék#Orosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!