Kék hírek, bulvár

2015.01.09. 11:23

Három deci pálinka után száguldozott autójával

A Békési Rendőrkapitányság vádemelést javasol az ellen a férfi ellen, aki járművével szalagkorlátnak ütközött és az elindulás előtt három deciliter pálinkát ivott. Azt mondta, rajta kívül senki nem tudott vezetni, ezért ült ittasan volán mögé.

BEOL

Személyi sérüléssel nem járó közúti közlekedési baleset helyszínéhez vonultak a békési rendőrök november 8-án 15 óra 25 perckor.

Egy személygépkocsi közlekedett Békés felől Gerla irányába, amely néhány perccel korábban a Malomvégesi temető utáni jobbra ívelő kanyarban megcsúszott, áttért a baloldali sávba, majd szalagkorlátnak ütközve állt meg. A balesetben senki nem sérült meg.

Az intézkedő járőrök megkezdték a helyszínelést, közben a gépkocsi vezetőjénél a légalkohol mérő készülék pozitív értéket mutatott. A 60 éves férfit további mintavételre állították elő, a vezetői engedélyét pedig a helyszínen elvették.

A szakértői vizsgálat alapján a férfi a vezetéskor súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, ezért a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

H. Gábor a vallomásában elmondta, hogy kb. 3 deciliter pálinkát ivott, mielőtt autóba ült, de már nagyon megbánta. Kényszerhelyzetben érezte magát, mert az aratással megbízott munkás nem találta a földjét és útba akarta igazítani. Helyette viszont senki nem tudott vezetni, ezért ült a volán mögé.
 
A Békési Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya január 5-én befejezte az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt folytatott nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Békési Járási Ügyészségnek továbbította – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!