Sport

2014.12.21. 17:56

Kangoo jumps Guiness rekord született Gyulán

Guinness rekord született a hétvégén Gyulán. Korábban még soha, sehol nem kangoo jumps aerobikoztak 24 órán keresztül. Ez először most történt meg a fürdővárosban. Az egy napon át tartó program jótékonysági célokat is szolgált, a bevételt a rendkívül ritka betegségben szenvedő Mezei Márta rehabilitációjára ajánlották fel a szervezők.

Papp Gábor

– Kangoo Jumpsból már él egy Guinness rekord. Azt a csúcsot azzal állították fel, hogy egyszerre ezren sportoltak egy alkalommal, egy helyen. Mi egy másfajta rekord felállításának futottunk neki, még pedig a 24 órás Kangoo Jumpsnak – nyilatkozta lapunknak Palkó Noémi az eseménynek helyet adó gyulai Dürer általános iskola tornatermében. A rendezvény főszervezője, az X-Fitness Mozgásstúdió vezetője elmondta, öt edző felváltva irányította az egy teljes napot át tartó edzést.

– Természetesen a testmozgást is igyekeztünk népszerűsíteni, és felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára – ecsetelte a főszervező. – Emellett legalább ilyen fontos célként tűztük ki magunk elé, hogy a belépőkből befolyt összegből segítsük Mezei Márta gyógykezelését, illetve rehabilitációját.

Mint ismert, a fiatal nő egy ritka betegségben, az úgynevezett SDR-betegségben, azaz selectív dorsalis rhysotomiaban szenved. Ahogy arról lapunkban is beszámoltunk, komoly műtétet hajtottak rajta végre a közelmúltban az Egyesült Államokban, amelyet egy hosszú és nem olcsó rehabilitáció követ, amihez minden támogatásra szükség van.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Imre György
[/caption]

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezen a módon is Márti mellé álljunk – hangsúlyozta Palkó Noémi.
Az esemény 24 órája alatt egyébként összesen több százan öltötték fel a Kangoo cipőket a szombaton fél hatkor kezdődő Guinness kísérleten.
Köztük volt Nagy Bernadett is, aki jó néhány órán keresztül sportolt a csúcs és a karitatív elképzelés megvalósítása érdekében.

– Az elmúlt években az életem részévé vált a Kangoo Jumps, amit nem is sportnak tartok, hanem sokkal inkább szenvedélynek – mesélte lapunknak a fiatal nő, aki azt is elárulta, hogy az aerobik ezen fajtájával és az egészséges életmód segítségével 30 kilót fogyott.

Mint elmondta, edzőik mindig valami újat, valami az átlagostól teljesen eltérőt találnak ki, így nem lepte meg, hogy most éppen egy Guinnes rekordkísérletbe vágták a fejszéjüket. – A nemes célokkal pedig szintén teljes mértékben azonosulni tudok – tette hozzá.

A kangoo jumps kellékeként szükséges cipőt egyébként 1994-ben fejlesztették ki. Eredetileg rehabilitációs központok számára alakította ki a lábbelit, hogy azok a betegek, akik nem tudnak sportolni sérüléseik miatt, újra mozoghassanak. Később a sport is felfedezte a boka- és térdizületeket egyaránt kímélő eszközt, mára milliók számára nyújtja a kikapcsolódás és a mozgás örömét világszerte.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Imre György
[/caption]
A kihíváson jelen volt  Kónya István, Gyula alpolgármestere, aki maga is kipróbálta a különleges sportot, másrészt pedig hitelesítette is a csúcskísérletet.

– A kezdeményezés ráirányította a figyelmet, hogy milyen fontos a szabadidősport, és hogy az milyen sok embernek szerez örömet – fogalmazott az alpolgármester. — A Guinnes rekordkísérlet pedig bizonyítja, hogy Gyulán mindig történik valami pozitív. Az egy napon át tartó rendezvény nagyon komoly marketingerővel bír, és településünk egy újabb szegmensét mutatta be. Külön érdemes szólni arról, hogy a szervezők mindezt összekötötték egy jótékonysági céllal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!