Közélet

2014.12.21. 15:57

Fél éven belül elköltöznek az orosházi kórház osztályai

Összdolgozói értekezletet tartottak nemrégiben az orosházi kórházban. Ekkor adta át dr. Duray Gergő a jubileumi jutalmakat is harminchat munkatárs számára. A főigazgató számvetésében az idei, mozgalmas esztendős történéseit sorolta.

Cs. I.

– Látványos beruházás épül a kórház területén, 2015-ben elkészül a központi technológiai tömb. A hotelszárnyban és a szakrendelőben megkezdtük az átépítést. A véradó is átköltözött, a laboratórium helyén, az első emeleten megkezdődtek a munkálatok az új urológiai osztály kialakítására. A főorvosi karral többször egyeztetve, a kialakult végleges orvos-szakmai koncepció alapján, az osztályok fél éven belül végleges helyükre kerülhetnek. A projekt Orosháza térségében több mint 100 ezer emberre van hatással. Integrált egészségügyi informatikai rendszer működik majd, a fejlesztéssel a régi géppark egy részének cseréje is megvalósul – sorolta munkatársunknak dr. Duray Gergő.

Szólt a jótékonysági bál 1,6 milliós bevételének felhasználásáról, amit a sürgősségi gasztroenterológia eszközparkjának a korszerűsítésére fordították. A sürgősségi betegellátó osztályon májustól új betegosztályozási rendszert vezettek be. A triage lehetőséget ad a beérkező betegek állapotának az ellátás szempontjából való osztályozására. Így a sürgős, életveszélyes állapotú betegek ellátása késedelem nélkül megtörténik.

– Augusztus közepén fontos feladat megoldásában közreműködtünk: az Orosházi Kistérség szerződést bontott a központi orvosi ügyelet megszervezéséért felelős vállalkozóval. Pár óra alatt példás összefogással megalakult egy erős szakmai csapat, akikre támaszkodva máig megoldott a kistérség ügyeleti tevékenysége.

Címkék#Orosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!