Közélet

2014.12.21. 15:36

Harmadik alkalommal az országos döntőben

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 11/8 osztályos tanulóiból álló 4 fős csapata (Durkó Edina, Sárközi Anna, Székely Sándor, Tisóczki József) a 4 for Europe Országos Középiskolai Verseny regionális döntőjében 1. helyezést ért el és az országos döntőbe jutott már harmadik éve.

BEOL

Idén kisorsolt feladatként Görögországot mutatták be a verseny résztvevői az iskola diákjainak és tanárainak bevonásával 2014. december 4-én (csütörtökön) egy kulturális rendezvény keretén belül.

Az országos döntőben december 8-án Kecskeméten a csapat országos 2. helyezést ért el a több, mint 300 csapatból, akik között már határon túli iskolák is voltak, így nemzetközi versenyről beszélhetünk. A csapat felkészítő és segítő tanárai: Bartáné Király Irén és Seres Erzsébet voltak.

A görög nap kezdeteként dr. Blahó János igazgató tartott megnyitó beszédet, majd Francziszti László közreműködésével görög táncot táncoltak az érdeklődők.


Délután 14 órától Francziszti László tanár úr várta az érdeklődőket a földrajz előadóban görög tájakról szóló előadással a Világjárók klubja keretén belül. Fehér Béláné, magyar szakos tanárnő a könyvtárban tartott irodalmi előadást, Polgár Nelli magyar szakos tanárnő a görög művészetekről tartott interaktív foglalkozást a humán tagozatosok számára. A sport iránt érdeklődők ezzel párhuzamosan 14 órától mérkőzhettek meg egymással.

A nap folyamán a Europe Direct támogatásával és szóróanyagainak felhasználásával Diákjogokról szóló sarkot rendeztünk be a gimnázium aulájában.

Az előadások után 15 órától lehetőség nyílt arra, hogy belekóstolhassunk a tradicionális görög gasztronómiába. Majd az aulában Bartáné Király Irén osztályfőnök tanárnő vezetésével kezdetét vette a Görög Kvíz. 16.30 órakor került sor a kvíz és a tablókészítés győzteseinek díjazására. Egész napos kiállításunk „Városok és tájak” címmel megtekinthető volt az aulában azokkal a plakátokkal együtt, amelyeket a diákok készítettek.


A Görög kulturális nap a korábbi évben megrendezett Román-nap, Dán-nap és Spanyol-nap folytatásának tekinthető. Az idei évben a tavalyi év tapasztalatai alapján könnyebb volt a kulturális nap tervezetét, költségvetését és forgatókönyvét elkészíteni. A 11/8. osztály (teljes létszámban), lelkes osztályfőnökük, a szaktanár kollégák és nyugdíjas tanárok (Laskovicz Júlia) aktívan közreműködtek a projekt megvalósításában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!