Sport

2014.12.21. 15:02

Kazár serdülőként nyolcadik a felnőtt vívó ob-n

Az évet mindig a felnőtt országos bajnoksággal zárják a vívók. Idén sem volt ez másként, négy napon keresztül a budapesti Gerevich Aladár Sportcsarnokban randevúztak az ország legjobb pengeforgatói.

BEOL

A békéscsabaiaknak kellemes emlékei lehetnek a tavalyi ob-ról, hiszen női párbajtőr csapatuk bronzérmesként zárt. Idén nem csak hogy csapat, de felnőtt korú versenyzőjük sem volt, Bohus Réka lábadozik mandulaműtéte után, Klára Zsuzsanna Budapesten él, s már a Vasast erősíti, Tóth Annamária pedig szögre akasztotta párbajtőrét.

Serdülőkorú viszont akadt kettő is a 82 indulót számláló mezőnyben, Kazár Dóra és Petri Renáta. Utóbbi kifejezetten jó vívással 3—3-as győzelem, vereség mutatóval jutott tovább csoportjából. Dóra a csoportküzdelmekben még nem villogott, két szoros győzelme mellett négyszer vesztesen hagyta el a pástot, de ő is továbbjutott.

A 32-es tábla küzdelmeit másnap rendezték, a csabai lányoknak egy mérkőzést kellett nyerniük, hogy a pénteki versenynapon ne csak nézők legyenek. Dóra fegyelmezett, ügyes vívással győzte le a tábla 5-ös MTK-s Szombath Barbarát (15:10), Renáta korábbi klubtársánál, Klára Zsuzsánál bizonyult jobbnak, 15:12 arányban. Másnap Petri 12-ig vezetett a későbbi bronzérmes BVSC Szabó Laura ellen, de elbukta a csörtét és a 28. lett.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Kazár Dóra
[/caption]
Kazár az MTK-s, Csepregi Cseppke ellen csak egyszer vezetett, a legjobbkor, s nyert 15:14-re. A Vasas tapasztalt versenyzője, Mészáros Nóra legyőzése már a nyolcas döntőt jelenthette volna. Rosszul kezdődött, az ellenfél 5:2-re elhúzott. Ekkor azonban a csabai lány ráérzett az ellenfél tempójára, rendre megelőzte és megfordította a mérkőzést és hatalmas meglepetésre bejutott a döntőbe. Itt a rutinos Bukóczki Bianka már túl nagy falatnak bizonyult (11:15), de a még serdülő Kazár Dóra nyolcadik helye igazi szenzáció! A férfiak 125 fős mezőnyében a csabai Puju Robin 63. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!