Sport

2014.12.21. 13:24

Két mérkőzés, két előrés siker Déván

A közelgő bajnoki mérkőzések előtt a romániai Dévára utazott a hétvégén az NB I-es EUbility-Group Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapata, hogy megmérkőzzön a román első osztály jelenlegi 10. helyezettjével, a nyár óta megerősödött Cetate Deva gárdájával. Nem tarthatott a lila-fehérekkel a sérült Tóth Sára és Mézes Laura, valamint a beteg Szögi Tímea és Mihálffy Adrienn. A lilák mindkét mérkőzésüket megnyerték.

G. P.

Cetate Deva (román)—EUbility-Group Békéscsabai Előre NKSE 31—34 (14—15)
Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Déva. Békéscsaba: Sipeki — Gávai 5, Glusica 8, Walfisch 6, Szabó V. 6, Nyikolajenko 4, Diószegi. Cs.: Terenyi, Kölcze (kapusok), Gidai, Bottó, Török, Borbély 1, Sári 4. Vezetőedző: Avar György.

A Békéscsaba rövid időn belül nagy előnyt harcolt ki, s bár hullámzott a játék, Gávaiék ötletes, jó támadójátékot mutattak be. Labdaeladás és védekezésbeli figyelmetlenségek miatt azonban a szünetre egy gólra feljött a Déva, de a második félidőben ismét a csabaiak akarata érvényesült.


 
Cetate Deva—EUbility-Group Békéscsabai Előre NKSE 30—31 (18—15)

Békéscsaba: Terenyi — Gávai 1, Glusica 1, Walfisch 1, Szabó V. 2, Nyikolajenko 4, Diószegi 5. Cs.: Sipeki, Kölcze (kapusok), Bottó 3, Borbély 5, Gidai 4, Sári 4, Török 1. Vezetőedző: Avar György.
 
A második találkozón előre eltervezetten az 1. félidő 20. percétől a junior sor lépett pályára a vendégeknél és szívós játékkal a játékrész végére három gólra megközelítették az addig jól játszó hazaiakat. Szünet után a magyar csapat nagy küzdelemben utolérte a Dévát és megfordította az eredményt.

A békéscsabaiak régi barátságot ápolnak a dévaiakkal, s ezúttal is jó körülmények fogadták csapatukat. A frissebb lila-fehérek előrébb tartanak a felkészülésben, mivel Romániában csak január közepén folytatódik a bajnokság.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!