Közélet

2014.12.18. 16:13

Összefogásból jeles: összegyűlt a pénz Anita számára

Korábban már beszámoltunk a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Anita történetéről. A szarvasi nő számára felcsillant a remény, mikor kiderült, egy műszer segítségével javulhat állapota.

newjsag

Mint a Newjsag.hu nyomán korábban már megírtuk, a szarvasi nő egy gyógyíthatatlan mozgásszervi betegségben szenved, ami miatt már csak bottal képes járni, és pár méter megtétele is komoly erőfeszítésekbe kerül. Kiderült, van remény, ugyanis kifejlesztettek egy járássegítő műszert, amelyet külföldön már terápiás módszerként alkalmaznak, itthon viszont még csak magáncégek forgalmazzák, meglehetősen borsos áron.

Ahogy a Newjsag.hu írja, a szarvasiak meghallották a segélykérést, és szinte azonnal megkezdődtek az utalások a megadott számlaszámra, valamint több vállalkozó és egyesület is segített a gyűjtésben. A Szarvasi Kézilabda Klub egyik mérkőzése, egy pszichiáter szakorvos előadása bevételét ajánlotta fel Anita gyógyulására, a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete pedig az ügy jogi és szervezési hátterét koordinálta. A NACSE ezen felül perselyeket helyezett ki a város tíz pontjára.

- Többen megállítottak az utcán, kérdezgették, hogy érzi magát Anita és hol tart a gyűjtés – emlékszik vissza az elmúlt hetek eseményeire Anita édesanyja, Hrncsjar Zsuzsa. - Azt érzékeltem, hogy nagyon sok segítőkész ember él Szarvason, akik erejükhöz mérten tenni szeretnének valamit a lányomért. Nem tudom eléggé megköszönni a sok-sok segítséget, ami számunkra mindennél többet jelent – teszi hozzá elérzékenyülve.

Az édesanya számlaszámán végül 665 695 forint gyűlt össze, amelyhez december 16-án még a Gál Ferenc Főiskola gyakorlóintézménye 31 ezer forintot utalt. Egy gyulai szervezet, Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület számláján 220 ezer forint található, amelyet ugyancsak Anita rehabilitációjára fordítanak. A két összeg együttesen pedig fedezi az eszköz megvásárlását. A perselyekben további 202 290 forint halmozódott fel, amit az édesanya a szarvasi “04 az Életért” Alapítványnak ajánlott fel, egy életmentő készülék beszerzése céljából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!