Közélet

2014.12.18. 12:40

Szebb, olcsóbb, korszerűbb közvilágítás lesz Békéscsabán

Újabb jelentős beruházás megvalósítására kap lehetőséget Békéscsaba. A kitűzött cél, hogy a település közvilágítása megújulva, a világítási feladathoz alkalmazkodva, modern és energiatakarékos lámpatestekkel, fényforrásokkal üzemeljen költséghatékonyabb üzemeltetés mellett.

BEOL

A „Békéscsaba közvilágításának korszerűsítése” címmel benyújtott pályázatot a Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóság vezetője 499.859.682,- Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, ezzel Békéscsaba újabb, igen jelentős beruházás megvalósítására kap lehetőséget, mely komoly mértékű energia megtakarítást és a város polgárai számára élhetőbb, komfortosabb lakókörnyezetet tud biztosítani – tájékoztatta lapunkat Hanó Miklós alpolgármester.

A korszerűsítéssel érintett területen a jelenleg 2680 db világítótest 236,88 kW beépített teljesítménnyel üzemel, melynek éves szinten 945.841,88 kWh a fogyasztása. A korszerűsítést követően 2680 db világítótest beépített teljesítménye 106,88 kW lesz, ami 519.066,042 kWh és 54,88 % fogyasztás megtakarítást eredményez. Az alkalmazandó világítótestek többségében LED fényforrással üzemelnek. A pályázat megvalósítási helyszínei: Mezőmegyer, Lencsési lakótelep, Erzsébethely (Jamina) jelentős része.

A korszerűsítés nemcsak az energiafogyasztás, és az ezzel összefüggő üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését eredményezi, hanem az üzemeltetéssel kapcsolatos kiadások csökkenését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!