Közélet

2014.12.17. 18:10

Piros jelzést ad a randinak a helyesírási hiba

Az online ismerkedő egyedülállók közel 80 százaléka az egymás között váltott üzenetek jellege alapján dönt arról, randevúzik-e valakivel. A levelekben a szexuális utalásoknál, az önajnározó kifejezéseknél és a banális közhelyeknél is zavaróbbak a helyesírási vagy nyelvtani hibák – derül ki egy nemrég készült felméréséből.

BEOL

heart keyboard key

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Ilyen autóm van, ilyen a lakásom, ezen az egzotikus helyen voltam nyaralni – hétköznapi képek a közösségi hálókon és társkereső oldalakon, ahol hajlamosak vagyunk erősségeinket hangsúlyozni, míg gyengébb pillanatainkat igyekszünk mindinkább elrejteni.

Az Elittárs legfrissebb kutatásában több mint 600 társkereső válaszai alapján azt vizsgálta, mely tényezők alapján döntjük el, hogy szeretnénk-e találkozni valakivel, illetve, melyek azok a hibák, amik meglengetik a piros zászlót és esélyt sem hagynak a másiknak egy randevúra.

A felmérés szerint egy jó fényképpel a férfiak 61 százalékát, míg a nők csupán 38 százalékát lehet meggyőzni a társkeresőn, azonban nem csak a fotó az, amely szimpatikussá, vagy éppen ellenszenvessé tesz minket mások szemében.

Éppen ellenkezőleg, a látványnál gyakran fontosabb a tartalom, a válaszadók szerint a legnagyobb befolyással (76 százalék) az egymás között váltott üzenetek vannak arra, hogy sor kerül-e az első randevúra. Érdemes azonban már a kezdetektől figyelni, ugyanis a szinglik 28 százaléka már az adatlapot látva eldönti, hogy szeretne-e találkozni valakivel, több mint egyharmaduk pedig az ösztöneire hallgatva ad esélyt egy személyes találkozóra.


A legnagyobb hibaként a társkeresők egyértelműen a nyelvtani és helyesírási hibákat említették első helyen (61 százalék). Ezek ugyanis nem csak az alapműveltség hiányát, hanem a szándék komolytalanságát, az illető igényességének hiányát is jelenthetik. Az egoista kijelentések a válaszadók felénél jelentenek kizáró okot.

A nők több mint fele egyértelműen visszautasító, ha szexuális utalásokat tesznek nekik a társkeresőn, míg a férfiak több mint kétharmadát ez egyáltalán nem zavarja. Az egyedülállók a fentieken kívül a pontatlan állításokat (37 százalék), a negatív kijelentéseket (37 százalék) és a közhelyek használatát (34 százalék) vélik a legnagyobb hibának, amiket az adatlapunkon vagy egy bemutatkozó üzenetben véthetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!