Közélet

2014.12.17. 17:54

Gálával ért véget a jótékonysági program

Nagyszabású gálaműsorral fejeződött be a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jótékonysági programsorozata szerdán délután Békéscsabán, a Jókai színházban.

BEOL

Az eseményen Petróczki Zoltán Gábor, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a megjelenteket.

— Adventkor bűnbánatot tartunk és kiemelt figyelmet fordítunk a perifériára szorult emberekre, a gyámolításra szorulókra. Az irgalmasság ugyanakkor nem csak fizikai, hanem lelki cselekedet is. Ebbe a sorba illeszkedik a mostani, nemes lelkű emberek által, nemes szívvel életre hívott kezdeményezés is.



Hafenscher Csaba Zoltán büntetés-végrehajtási ezredes, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka emlékeztetett arra, a karitatív akciósorozatot azért hívták életre, hogy egy nagy teljesítményű vérnyomásmérő és nellcor kompatibilis pulzoximéter megvásárlásában segítsék a Pándy Kálmán kórház gyermekosztályának alapítványát. A célhoz maguk a fogvatartottak is hozzájárulhattak adományaikkal.

A gálán a Jókai színház művészei, a Színitanház, a Lencsési Általános Iskola növendékei és fogvatartottak is felléptek. Az est végén átadták azt a 490 ezer forintos adományt dr. Sipos Péter főorvosnak és Pákozdiné Vajda Erika kuratóriumi elnöknek, ami összegyűlt a programsorozat részeként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!