Sport

2014.11.29. 15:25

Tizenkét atléta húzott idén címeres mezt

Pénteken este a megyeszékhelyen a Munkácsy Hotelben tartotta évadzáró összejövetelét a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club.

BEOL

Dr. Ferenczi Attila a klub elnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük Szarvas Péter polgármestert, Hanó Miklós és Kiss Tibor alpolgármestereket, több önkormányzati képviselőt, és a klub támogatóinak képviselőit, az egyesület edzőit.

A résztvevők egy perces tiszteletadással emlékeztek a szeptemberben 77 éves korában elhunyt, egykori válogatott magasugróra Medovarszki Jánosra, a klub örökös edzőjére.

Dr. Ferenczi Attila hangsúlyozta, az egyesület 1979-ben alakult, azóta vezeti Tóth Sándor mesteredző, aki a klub marketingvezetőjével Czeglédi Katalinnal, és az itt dolgozó edzőkkel együtt egy országos hírű sportszervezetet hozott létre.

Az elnök kiemelte, hogy Baji Balázs a 110 méteres gátfutásban a harmadik helyezettel azonos idővel negyedik lett a felnőtt Eb-n, az idei világranglistán a 19., az európai ranglistán az ötödik helyen áll, és kétszer javította meg az országos csúcsot.

Ezt követően Tóth Sándor ügyvezető értékelte az idei évet. A klub versenyzői közül tizenketten lettek válogatottak 2014-ben, sportolóik huszonnégy országos bajnoki címet nyertek, és ezentúl 24 ezüst és 18 bronzérmet szereztek.

Megható volt amikor a klub négy olimpiát megjárt gyaloglója, Urbanik Sándor, és felesége, a háromszoros olimpikon Rosza Mária átadta azt a válogatott mezt, amelyben 1992-ben Urbanik Sándor gyalogolt Barcelonában.

Szarvas Péter, Békéscsaba megyei jogú város polgármestere felszólalásában arról beszélt, hogy az atlétikát a sportok királynőjének nevezik, és jóleső érzéssel tölti el, hogy ebben a sportágban a békéscsabaiak ott vannak a hazai mezőnyben a legjobbak között, és a nemzetközi porondon is öregbítik a város jó hírnevét.

Arra kérte a jelenlévő szakembereket, hogy folytassák a tehetségek felkutatását és menedzselését, és szerezzenek további sikereket Békéscsabának. Mindehhez a város önkormányzata erejéhez mérten megadja a szükséges támogatást — mondta befejezésül Szarvas Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!