Közélet

2014.11.07. 12:16

Sokat javult a fertőzöttek állapota, elmúltak a tünetek

Összesen 177-en – többségük óvodás és iskolás gyermek – betegedtek meg vírusos ételfertőzésben szerdán Kondoroson. Dr. Mucsi Gyula megyei tiszti főorvos pénteken elmondta, szerdán éjszakáig voltak kint munkatársaik, addig 102 megbetegedést regisztráltak.

Ny. L.

A népegészségügynek feladata a részletes járványügyi vizsgálat elvégzése, vagyis az összes, több mint ötszáz gyermeket, felnőttet megkeresték, aki szerdán közétkeztetésben részesültek, sokukat csütörtökön. Ekkor derültek ki újabb megbetegedések, de ezek is szerdán történtek, csak a betegek nem mentek este, éjszaka orvoshoz. Csütörtökön már megbetegedés nem volt, és mindenkinek az állapota javult, elmúltak a tünetek.

Dr. Mucsi Gyula hangsúlyozta, a járványügyi vizsgálatban, az érintettek felkutatásában nagyon sokat segítettek a tanárok, óvónők, az önkormányzat munkatársai, példaszerű volt mindenki hozzáállása.

Címkék#kondoros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!