Kék hírek, bulvár

2014.10.30. 18:08

Hasznos tanácsokkal látták el a tanyán élőket

Tanyákon élő, idős embereket látogattak meg a rendőrség szakemberei Békéscsaba külterületén, akiknek baleset-megelőzési tanácsokkal próbáltak segítséget nyújtani.

BEOL

A Békéscsabai Rendőrkapitányság két rendőre Békéscsaba környékén élő idős embereket látogatott meg október 30-án. Somogyiné Bencsik Szilvia rendőr főtörzsőrmester, baleset-megelőzési előadó és Tóth Imre rendőr zászlós az otthonukban felkeresett személyeknek láthatósági mellényt osztottak és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos hasznos tanácsokkal látták el őket.

[caption id="" align="alignleft" width="370"] Fotó: police.hu
[/caption]
A tanyákon élők közül sokan az ügyeik intézése miatt kerékpárral közlekednek a városba. A megváltozott őszi-téli időjárásra való tekintettel a rendőrök hangsúlyozzák, hogy sötétedés után és a csúszós utakon körültekintőbben kell közlekedni. Fontos a kerékpárosoknak a megfelelő világításról és láthatóságról gondoskodni, hiszen ezzel az életüket védhetik meg.

A vizes, nedves utakon pedig a kétkerekűvel könnyebb elesni. Az idősek védelme érdekében érdemes a figyelmet felhívni, hogy ha nem biztosak az úttartásban, akkor inkább tolják biciklijüket. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a tájékoztatással szeretnék elérni, hogy az idősek egy kis odafigyeléssel elkerüljék a baleseteket – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!