Közélet

2014.10.29. 19:07

Turisztikai fejlesztési program indul Gyomaendrődön

Lélekkel a Körösök mentén címmel több mint 459 millió forint uniós támogatásból átfogó turisztikai fejlesztési program kivitelezési munkálatai kezdődnek el Gyomaendrődön. Az önkormányzat a nyertes kivitelezőkkel szerdán írta alá a szerződést.

BEOL

Az önkormányzat az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Regionális Operatív Program turisztikai célú támogatási keretéből 459 millió forint vissza nem térítendő EU forrást nyert, a támogatás intenzitása száz százalékos. Az átfogó beruházás mérföldkőnek számít a város életében, a projektnek köszönhetően bővül a munkahelyek száma, több lesz az idegenforgalmi és iparűzési adóbevétel, erősödik a város megtartó ereje - mondta el ünnepi köszöntőjében Toldi Balázs (Körösök Vidéke Egyesület) polgármester.
   
A város egészét átfogó projekt keretében az Endrődi Népház udvarán Szent Antal Zarándokházat létesítenek szálláshelyekkel, átépítik a Hantoskerti holtágon lévő Sóhajok hídját és kialakítanak egy szabadidő és kulturális parkot vízre nyúló kiállítótérrel, pihenőkkel, csónakkölcsönzővel. A kenyérsütő házat eredeti állapotában állítják helyre.

A templomzugi holtág partján látogató központ épül. A gyomai városrészen egy régi, bezárt iskolaépületből alakítanak ki látogató központot. A rendezvényekre alkalmas épületben kiállítóterek is helyet kapnak, az udvaron biopiacot alakítanak ki a helyi kistermelők részére. Az Erzsébet Ligetben, a strand és a gyógyfürdő környezetében sétautakat és tanösvényeket hoznak létre és építenek egy 15 méter magas kilátót. A négy alprogramból álló beruházás kivitelezési munkálatait közbeszerzésen gyomaendrődi és Békés megyei vállalkozások nyerték el.
   
A beruházás építkezési munkálatai napokon belül elkezdődnek. A kivitelezési munkák 2015.  március 31-én fejeződnek be - hangzott el a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!