Közélet

2014.10.25. 13:05

Egy település, ahol csak nők irányítanak

A lányok, a lányok, a lányok angyalok - dudorászhatnánk az operettet, de ha Magyardombegyház felé vesszük az irányt, komolyra kell fordítani még a szót is: a hat képviselőjelöltből öt hölgy volt, a megalakult képviselő-testületben is csak nők látják el a falu képviseletét az elkövetkezendő öt évben (három független és egy fideszes).

Cs. I.

A faluban mindenki dolgozik, a társadalmi megbízatású polgármestert, Dús Ildikót újraválasztotta a közösség. Információink szerint a községben pedig több a férfi lakos. Amikor szavaztak, bizonyára úgy vélték, az asszonyi észjárás, az érdekérvényesítő képesség elvárható tőlük. A hölgykoszorú megtartotta alakuló ülését a napokban.

A polgármester a legtöbb szavazatot kapott jelöltet nevezte meg alpolgármesternek. Tóth Angélát egyhangúlag megszavazta a testület. Ő is társadalmi megbízatású, mint a polgármester. A jegyző (a hölgyek között egyetlen férfiként), Gácsér Béla adott tájékoztatást azoknak a képviselőnőknek, akik első ciklusukat kezdték meg Magyardombegyházon.

Cs. I. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!