Sport

2014.10.22. 21:02

A jó kezdés csak fokozta a csabaiak teljesítményét

Nagyon jól kezdett a Békéscsaba: hamar jelentős előnyre tett szert.

BEOL

Linamar-Békéscsabai RSE—Újpesti TE 3:0 (10, 21, 21)
NB I-es női röplabdamérkőzés, Békéscsaba, 700 néző. V.: Szabó Péter, Éva Tibor.

Békéscsaba: Dabics, SOÓS N., NAGY V., RADONJICS, Molcsányi, Clement. Cs.: Szpin (liberó), Korniss. Szakmai igazgató: Kormos Mihály. Újpest: Ancsin K., IRICSANIN, HUMPRIES, Lakatos, Hornok, Leidgeb. Cs.: Hadnagy (liberó), Kotlárik, Horváth P., Szűcs K. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.
Az eredmény alakulása. 1. szett: 6:2, 6:5, 14:5, 17:6, 23:8. 2. szett: 2:2, 5:2, 6:5, 15:10, 18:6, 20:16, 20:19. 22:21. 3. szett: 1:2, 3:2, 4:7, 6:7, 6:9, 13:12, 13:15, 16:15, 16:18, 19:18, 19:20, 22:21.

A tavaly még Kormos Mihály mellett a Viharsarokban dolgozó Milodanovics Andrea 12:5-nél már kénytelen volt kikérni második idejét. Ez sem segített az Újpesten, továbbra sem játszottak jól, a csabaiak azonban nagyszerű támadásokat mutattak be, jók voltak a nyitásaik, és a fogadásokkal is minden rendben volt. A sáncmunkájuk pedig még ennél is jobban működött, amivel nem tudtak mit kezdeni az újpestiek, hiába próbálkoztak, minden labdát kivédekeztek, és abból mutattak be eredményes, pontot érő találatot. Mindössze tizenöt perc kellett ahhoz, hogy behúzza az első játszmát a Békéscsaba.

A második felvonás eleje már kicsit szorosabban alakult, miután a fővárosiak kissé magukra találtak, a csabaiaknál pedig be-becsúszott néhány hiba. Ám a szerb Radonjics erős, nagyon jól helyezett ütéseivel szemben nem találták az ellenszert a fővárosiak. Az első technikai után négy-ötpontos előnyre tett szert a pályaválasztó, ami kettőre csökkent a második technikait követően. Ezután védekezésben is feljavult az Újpest, és a támadásaik is sokkal jobban sikerültek. Kormos Mihály is kikérte idejét 20:19-nél. Bár nem úgy tűnik, hogy ez segített volna, mindenesetre innentől kezdve egy ideig fej-fej mellett gyűjtötték a pontokat a csapatok, ám a finisben Soós Nikolett bombája mindent eldöntött.

A harmadik szett lüktető játékot hozott, főként az újpestieknél volt a két-hárompontos előny. 11-nél egyenlített a házigazda, sőt, még a vezetést is átvette, de ismét fordított a fővárosi alakulat, hogy a technikaira megint a hazaiak örülhessenek jobban. Mindkét oldalon fogyott a koncentráció, szaporodtak a hibák, és hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A hajrá ismét a BRSE számára sikerült jobban.

Egy szépségdíjas első szettet követően küzdelmes mérkőzéssé változott a bajnoki, amelyben a lényegesen tudatosabban és hatékonyabban röplabdázó házigazdák megérdemelt győzelmet arattak.

Kormos Mihály: — Magas szinten kezdtünk, de csak másfél szettig tudtunk koncentrálni. Szerencsére a játékok végén is odafigyelt a csapat. Ha a mérkőzés eleji ritmust ki tudjuk nyújtani, lesznek még szebb mérkőzéseink. Milodanovics Andrea: — Az első szettben stresszeltük magunkat. Utána már jobban ment a játék, de igazán nekünk nem most kell jól játszani, majd akkor, ha végleg összeállt a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!