Közélet

2014.10.21. 19:22

Hosszúra nyúlt az alpolgármester-választás Orosházán

A megválasztott orosházi képviselők és a polgármester a keddi napját az evangélikus templomban ciklusnyitó ökumenikus áhítattal kezdte.

Cs. I.

A 10 fideszes és az 5 ellenzéki képviselő ezután átsétált a művelődési központba, átvette megbízólevelét és esküt tett. Itt ismertette Dávid Zoltán polgármesteri programját.

Délután tartották meg a városházán az alakuló ülést. Az ellenzék kifogásolta, hogy megszólalásaikban korlátozva voltak 4 éven át, s ez nem változik a folytatásban sem. Döntöttek a tiszteletdíjakról, majd az alpolgármester-választás hosszas procedúrája kezdődött el. Az ellenzék luxusnak vélte három alpolgármester megválasztását.

A polgármester a képviselő-testület tagjai közül Bojtor Istvánt, Fejes Róbertnét, a nem testületi tagok közül Elekes Lajost javasolta. Bojtor István korábban tagja volt a pénzügyi bizottságnak. Kiderült, Fejesné a kistérség ügyeit vinné tovább, Elekes Lajos pedig a gazdasági ügyeket, ahogy ezt tette az eltelt ciklusban is. A szavazás eredménye: Bojtor István alpolgármester 15 igennel, Fejes Róbertné 9 igennel, Elekes Lajos 11 igennel.

Címkék#Orosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!