Közélet

2014.10.21. 17:59

Öt településen mennek bíróságra a választás miatt

Öt településről hat ügyben érkezett bírósági felülvizsgálati kérelem a területi választási bizottsághoz – tudta meg lapunk. A kérelmeket ma 16 óráig lehetett benyújtani.

BEOL

Lőkösházán, Biharugrán, Végegyházán, Battonyán és Medgyesbodzáson is megtámadták a polgármester-választás végeredményét, utóbbi településen egy egyéni képviselői mandátum miatt is érkezett bírósági felülvizsgálati kérelem. Ezekben az ügyekben a Szegedi Ítélőtábla dönt majd, már a hosszú hétvégén. 

Biharugrán egy szavazaton múlott, hogy a községet ezentúl is a Fidesz-KDNP színeiben induló Vígh Ilona vagy a független Makra Tibor vezeti-e öt évig. A korábbi polgármester 297, ellenfele 296 voksot kapott.

Lőkösházán a független polgármester, Szűcsné Gergely Györgyi Edit a szavazatok 60 százalékát kapta meg, a kormánypárti színekben induló dr. Polczer Valter Ferenc pedig a 36 százalékát.

Battonyán is szoros volt a befutó. A független Marjai János György 718, a szintén független Boros Csaba 692 voksot gyűjtött be, 26 szavazat volt tehát mindössze a különbség.

Medgyesbodzáson 20 szavazat döntött a két független jelölt között Krucsai József javára Varga Gáborral szemben.

Végegyházán a független Varchó István Gyulának, az eddigi polgármesternek 394-en szavaztak ismét bizalmat, 200 vokssal lett második a Jobbik színeiben induló Vajda Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!