Sport

2014.10.21. 14:24

Ezüstérmes tűzoltó

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola rendezésében tartották meg október 20-án a BM Országos Fekvenyomó Bajnokságot a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában.

BEOL

Az erőpróba egyre népszerűbb, idén 156 versenyző – köztük harmincöt nő – regisztrált. A bemelegítés után két színpadon kezdték meg a versenyt férfi kategóriában 67,5 kilogrammos súlycsoporttól 110 kilogrammig, míg nőiben 55 kilogrammos súlycsoporttól 80 kilogrammig – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A súlycsoportokra osztott kategóriákon kívül lehetőség volt a veterán (40 év feletti) és női, testsúlyhatár nélküli kategóriában történő megmérettetésre is. A helyezéseket a bírók a legnagyobb súly teljesítése alapján döntötték el egyéni és csapatversenyben, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság induló csapatait külön is értékelték.

Békés megyéből öten versenyeztek, Deák Sándor tűzoltó őrmester és Kora Szilvia tűzoltó zászlós Orosházáról, Zengő Dezső tűzoltó törzsőrmester és Rajos István tűzoltó zászlós Mezőkovácsházáról, Lukácsi Gábor tűzoltó őrmester pedig Békéscsabáról érkezett a viadalra.

Teljesítményük csapatban az előkelő nyolcadik helyet érdemelte, egyéniben Lukácsi Gábor ezüstérmes lett, Kora Szilvia pedig hetedikként végzett.


A fárasztó és izgalmakkal teli napot az eredményhirdetés és a díjak átadása zárta, ezeket a versenyt megnyitó vezetők mellett dr. Gubicza József tű. ezredestől, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetőjétől és Mészáros László, 47-szeres fekvenyomó világbajnoktól vehették át a nyertesek.

Minden Békés megyei induló jól szerepelt a megmérettetésen, ezért az igazgatóság teljes személyi állománya szívből gratulál nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!