Kék hírek, bulvár

2014.10.21. 12:14

Előzetesben a milliókat kicsaló álunoka

A Békéscsabai Járási Ügyészség 4 rendbeli nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt kezdeményezte egy 27 éves budapesti férfi előzetes letartóztatását.

BEOL

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy a gyanúsított szeptember 10. napján egy idős békéscsabai hölgyet úgy hívott fel telefonon, hogy valótlanul magát a sértett unokájának adta ki és rászorult helyzetére hivatkozással nagyobb összegű készpénzt kért tőle kölcsön. A sértett résen volt és családjával megbeszélte a kérést, így kiderült, hogy az unoka valójában nem kért kölcsön tőle, a gyanúsított által kért 1,2 millió forint átadására így nem került sor.

Nem volt ilyen szerencsés egy másik békéscsabai, illetőleg egy békési idős hölgy, akiket a gyanúsított ugyanilyen módon csapott be. Az egyik megtévesztett sértett 1 millió forintot, míg a másik sértett 1,6 millió forintot és 550 000 forint értékű aranyékszert adott át a gyanúsítottnak.


Október 17-én a gyanúsított egy kondorosi idős hölgynél próbálkozott a fenti ürüggyel. A sértett meg is ígérte telefonon a gyanúsítottnak, hogy másnap átad a számára 3 millió forintot, ehelyett azonban értesítette a rendőröket, akik a gyanúsítottat másnap a sértett háza előtt fogták el.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel került sor, másrészt azért, mert alappal volt feltehető, hogy a gyanúsított az idős sértettek befolyásolásával vagy megfélemlítésével, illetőleg a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné vagy meghiúsítaná, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!