Közélet

2014.10.20. 13:15

Interaktív kiállítás a Paksi Atomerőműről

Hogyan működik az atomenergia? Mi lenne, ha nem létezne a Paksi Atomerőmű? Hogyan őrizhetjük meg egészséges környezetünket gyermekeink, unokáink számára úgy, hogy ne kelljen áramhiánnyal küszködnünk, vagy a mainál jóval magasabb villanyszámlát fizetnünk?

BEOL

Ezekre és még további izgalmas kérdésekre is választ kaphat, aki meglátogatja a Paksi Atomerőmű interaktív kiállítását a Csabai Kolbászfesztiválon. Az MVM Csoport, a Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionjában az érdeklődők megtudhatják, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett működik a paksi erőmű, és tájékozódni lehet az olcsó és tiszta atomenergia hosszú távú alkalmazásával kapcsolatos tervekről is.

Különösen izgalmasnak ígérkezik az a szimulátor, melynek segítségével bárki kipróbálhatja, milyen érzés egy atomerőművet irányítani. A kamionban kialakított interaktív környezetben azt is meg lehet tudni, hogyan drágulna az áram és hogyan nőne Magyarország károsanyag-kibocsátása, ha nem lenne atomerőmű. Lesznek filmek is az atomerőmű működéséről és az atomenergiáról, interaktív kiállítás a világ összes atomerőművéről, a közel három évtizede biztonságosan működő Paksi Atomerőmű történetéről és jövőjéről, a magyar villamosenergia-hálózatról, Paks és környezete élővilágáról.

Akinek ez még mindig nem lenne elég, tekerhet egy kört az áramfejlesztő kerékpárral, átérezve azt, hogy mennyit kellene biciklizni ahhoz, hogy megtermeljük egy félórás tévéműsor végignézéséhez szükséges energiát. Maradt még kérdés? Az atomerőmű szakembereitől most minden kérdésére őszinte választ kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!