Kultúra

2014.10.19. 17:11

Mi lesz ősszel a mozikban?

A hűvös őszi hónapokban sem kell nélkülöznünk a jobbnál-jobb filmeket, hiszen érkezik Bilbó és vele együtt a törpök hada, Brad Pitt tankba száll, Matthew Mcconaughey pedig a Batman-filmek géniuszával, Christopher Nolannal kel világmegmentő túrára a Csillagok között. A mozik idei, hátralévő kínálatából az animációs darabok sem maradnak ki, és végre valahára magyar produkció miatt is érdemes lesz majd jegyet váltani.

Gécs Dániel

Young woman in cinema smiling

Fotó: Getty Images/iStockphoto

– A november és december kifejezetten izgalmasnak ígérkezik, hiszen ilyenkor dobják be a legnagyobb filmeket a stúdiók – tudtuk meg Bácsfalvi Szilviától, a békéscsabai Center Mozi vezetőjétől. Mint azt lapunknak elmondta, az év hátralévő részében a folytatások mellett olyan különlegességekre is számíthatnak majd a nézők, mint a Brad Pitt főszereplésével érkező Harag vagy a Christopher Nolan jegyezte Csillagok között – utóbbi kapcsán ráadásul kiemelendő, hogy a produkció háttérzenéjét Hans Zimmer komponálja, így a látvány mellett vélhetőleg az egyes jelenetek mögötti hanghatásokra sem lesz panasz.

Szintén az idei kínálatban lesz még látható Peter Jackson Hobbit-mozijának harmadik része is. A filmtrailer.hu által közzétett beharangozó szerint Bilbóék miközben sikeresen visszahódították otthonukat Smaugtól a sárkánytól, halálos veszedelmet szabadítottak a világra, a sötétség erői pedig egyre jobban előretörnek. A decemberben érkező záróepizód ráadásul nemcsak a trilógia befejezéseként lehet majd emlékezetes a rajongóknak, hiszen az Öt sereg csatájával Ian McKellen végleg szögre akasztja a Gandalf-jelmezt.

– Az utóbbi években a stúdiók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a világpremierekre, azaz, hogy a nagysikerű filmeket gyakorlatilag hazánkban is akkor lehessen látni, amikor a világ túlsó felén, például New Yorkban kezdik vetíteni – mondta Bácsfalvi Szilvia.

A szinkront és az eredeti nyelvet egyaránt kedvelőknek ráadásul duplán jó hír lehet, hogy több produkció a magyar mellett eredeti nyelven is megtekinthető lesz - ez utóbbi kategóriát erősíti többek között a Jennifer Lawrence nevével fémjelzett Az éhezők viadala 3: A kiválasztott is, mely novemberben kerül vászonra. Kérdésünkre, miszerint az utóbbi időben elharapódzott 3D technika mennyiben érhető majd a tetten a szóban forgó őszi produkciók kapcsán, Bácsfalvi Szilvia elmondta, a stúdiók némileg visszavettek a 3D tempóból, s mostanság már csak azoknál a filmeknél vetik be, ahol érdemes, és ahol érezhető változás éri az adott mű látványvilágát. Például Katniss és Peeta legújabb kalandját a hagyományos mozitechnikával készült változatban is láthatja majd a közönség.



Novemberben egyébiránt a Madagaszkár aktuális pingvines része, decemberben pedig a Hobbit tekinthető meg 3D-ben a magyarországi filmszínházakban.

A hollywoodi kasszasikerek mellett ígéretes hazai alkotások is várják majd a mozirajongókat: – november és december környékén több magyar rendező alkotásából válogathatnak majd az érdeklődők, mint a Délibáb, az Arany buli, vagy a Drága Elza!

Az már most biztos, hogy jövőre is nagy durranások érkeznek a vászonra, gondoljunk csak a Jurassic Parc, a Terminator avagy éppen a Mission Impossible új felvonására, de James Bond kalandjait is végigizgulhatjuk majd.

 

Címkék#mozi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!