Közélet

2014.10.01. 18:23

Békés megyében is létrehoztak egy járványügyi bejelentő szoftvert

Immáron a III. Népegészségügy Határok Nélkül című konferenciát rendezték meg szerdán a békéscsabai A-B Expo területén. Az idei program témái a járványügy, továbbá az egészségvédelem, egészségfejlesztés irányvonalai voltak.

Ny. L.

Az előadók között szerepeltek a megyei kormányhivatal és népegészségügy tisztségviselői, valamint romániai szakemberek is. Elhangzott, a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében megvalósult „Közös Járványügyi Bejelentési Rendszer és Adatbázis Kiterjesztése, Fejlesztése a Magyar-Román Határ Mentén” elnevezésű projekt adott lehetőséget egy online járványügyi bejelentő és nyilvántartó rendszer kialakítására.

Ezen szoftver létrehozására került sor Romániában Arad, Bihar és Temes megyében, illetve Magyarországon Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében. A lezárult projekt megkívánta a szakmai információk frissítését, valamint a határon átnyúló együttműködés ápolását és fejlesztését a nép- és közegészségügyet tekintve is. Ami ugyanilyen fontos, a projekt teret ad további konzultációkra és párbeszédre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!