Közélet

2014.10.01. 13:43

Október végéig érvényesíteni kell a diákigazolványokat

Az előző tanévben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek, ezért a tanulóknak járó kedvezmények igénybe vételéhez a hónap végéig a diákoknak és hallgatóknak be kell szerezniük az új matricákat - közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.

mti

A közleményben emlékeztettek: a vasúttársaság vonataira a diákok 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet, míg a közoktatásban és a felsőoktatásban részt vevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi, félhavi, valamint 30 napos bérletet vásárolhatnak a lakóhelyük és az oktatási intézményük, illetve gyakorlati képzésük helyszíne közötti közlekedéshez.

A kedvezmények igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány vagy az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás. Nyolcezer forintos pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen igazolvánnyal, igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!