Közélet

2014.10.01. 12:18

Várható eső, és napsütés is

Szerda délután már megnövekedhet a felhőzet. A déli tájakon magasabb, 22-23 fokos hőmérséklet várható, északabbra viszont hűvösebb lesz a levegő.

BEOL

Rain falling on ground

Fotó: Getty Images

Az Időkép szerint naposabb hétkezdet után szerda délután már sok felhő lesz felettünk, melyekből a Dunántúlon elszórtan, északon, északkeleten többfelé eredhet el az eső, illetve alakulhat ki egy-egy zápor. A hőmérséklet a déli tájakon emelkedhet 22-23 fok köré, máshol jellemzően 17-21 fokot mérhetünk majd, de a tartósabban ködös, párás dunántúli tájakon ettől egy-két fokkal alacsonyabban alakulhatnak a maximumok.

Csütörtökön is sok felhő lesz felettünk kezdetben, de napközben nyugaton, északnyugaton megkezdődik a felhőzet felszakadozása, és kisüt a Nap a délutáni órákban, de ezzel együtt ezeken a tájakon az északias szél megélénkül. Ugyanakkor számítani kell még ezen a napon is többfelé kisebb esőre, záporokra, és az sem kizárt, hogy helyenként az ég is megdörren.

Hajnalra ismét kialakulhatnak pára- és ködfoltok, de már enyhébb reggelre ébredhetünk, 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben viszont a felhősebb északi, északkeleti tájakon mindössze 15-17 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk, máshol viszont 18 és 22 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken már egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, de ezzel együtt az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan egy-egy zápor még kialakulhat. Hajnalban ismét számíthatunk pára- és ködfoltok kialakulására.

A derültebb tájakon ismét hűvösebb lehet a hajnal, errefelé 6-8 fok körüli minimumok is előfordulhatnak, napközben pedig 15 és 20 fok közé melegszik a levegő, de a felhősebb északkeleti területeken 15 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

A hétvégén vasárnap számíthatunk több napsütésre, szombaton még futó záporok elszórtan kialakulhatnak. Délutánonként 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!