Közélet

2014.09.30. 18:05

dr. Mokán István elkötelezett a civil szervezetek iránt

Negyvennégy társadalmi szervezetet tart nyilván a Gyulai Törvényszék Sarkadon, ahol aktív civil élet folyik. Fontos szerepet tölt be az egyesületek támogatásában dr. Mokán István alpolgármester, segíti a mindennapi munkát, a rendezvényeket, a pályázatok előkészítését, menedzselését.

Licska Balázs

– A Sarkadi Kinizsi Labdarúgó Egyesület alelnöke vagyok, a Sarkadi Vállalkozók Egyesületében alapító, a Sarkadi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületében pedig pártoló tag – ismertette dr. Mokán István.

Az idén 25 éves, 160 tagot tömörítő Sarkadi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, dr. Vass Györgyné elmondta, az alpolgármester minden rendezvényükön részt vesz, erkölcsileg és anyagilag is segíti őket, szívén viseli a nyugdíjasok sorsát.

– 2012-ben dr. Mokán István kapta meg azt a vándorkupát, amit minden évben annak ítélünk oda, aki a leginkább segítette az egyesületet – tette hozzá Molnár Tibor, a Sarkadi Kinizsi Tenisz Egyesület elnöke. A szervezet kötelékében százan sportolnak.

Durkó Irén 26 éve vezeti a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesületének (Gyula) sarkadi csoportját. A csoport anyagi támogatásán túl segítséget kapott dr. Mokán Istvántól – akihez mindig bizalommal fordulhat – abban is, hogy sorstársai biztonságosan közelíthessék meg Durkó Irén otthonát, ahol az asszony fogadóórákat tart.

A közbiztonság megszilárdítását szem előtt tartó, 30 tagot számláló Veress Ferenc Polgárőrség gazdasági elnökhelyettese, Sárosi Mátyás hozzátette, az alpolgármester a szervezetet alapítása óta segíti, pályázatokon vesznek részt, ami nagyon fontos a működés tekintetében.

Perei Károlyné elnök elmondta, hogy a Sarkad és Vidéke Áfész Nyugdíjas Egyesülete 260 taggal rendelkezik. Legyen szó bármiről, dr. Mokán István személyében mindig segítő társra lelnek, az alpolgármester a rendezvényeiken is részt vesz.

Tavaly március óta kezeli az Éden-tavakat a Sarkadi Bárkás Horgászegyesület, mely több mint félezer pecást tömörít. Debreczeni Gábor elnök kiemelte, hogy az önkormányzattal való példaértékű együttműködés mellett a pályázataikban is sokat segít dr. Mokán István.

A 20 tagot számláló Környezetért, Egészségért, Sportért Egyesület elnöke, Nagy Zoltán elmondta, több pályázatban is partnerei voltak az önkormányzatnak, az alpolgármester személyében segítő partnert találtak mindig. Részben ők szervezik a TeSzedd! akciót.

Sárközi Sándor elmondta, az általa vezetett Sarkadi Ipartestület közel húsz helyi iparost tömörít. A rendezvényeiken dr. Mokán István mindig részt vesz, napi kapcsolatban vannak, az iparosoknak az alpolgármester segít, hogy a városi beruházásokból kivehessék a részüket.

Tavaly jött létre a Sarkadi Vállalkozók Egyesülete, melyben az alpolgármester alapító tag. Sándor Károly elnök elmondta, a gazdaság fejlesztését tűzték ki célul, a vállalkozók együttműködésének erősítését. Nyáron szervezték meg első ízben a Sarkadi Expót.

Benye Nikolett vezeti a Gyermek és Családbarát Egyesületet, hasznos programokat szerveznek, cél a 14 év alatti gyermekek és szüleik segítése, összefogása. Ők is kiemelték dr. Mokán István önzetlen támogatását, közösen játszóház, családi napközi létesítésében gondolkodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!