Közélet

2014.09.30. 16:37

Diáknap a Mikesben

Intézményünkben hagyományosan két évente ősszel kerül megrendezésre a Diáknap. Ebben a tanévben már az általános iskolások is aktívan részt vettek ezen a rendezvényen.

Marosán Hajnalka Írisz

Az alsósok az általános iskolában oldottak meg feladatokat, a felsősök a középiskolásokhoz csatlakoztak. Szerencsénkre, szeptember 25-én szép, napos időnk volt. A reggelt a Mikes - szobor koszorúzásával kezdtük, majd minden osztály megkapta az értékelőlapját és - a várakozást elkerülendő – az első állomásának helyét is tartalmazó térképet.


Összesen kb. 9 km-t kellett az osztályoknak osztályfőnökük vezetésével gyalog megtenni, és a táv alatt 12 feladatot kellett teljesíteni. Az értékelésnél az időt nem számították, de minden állomást érinteni kellett az osztályoknak.

A feladatok között volt óriás puzzle kirakása, az út menti keresztekről szóló totó, zsákban futás, kézigránátdobás, hullahopp-karikázás zenére, kerékpár-ügyességi verseny, sebesültszállítás, bekötött szemmel ügyességi játék, tekézés, gumiabroncs-futás, továbbá megadott helyszínek felkeresése és megfigyelése, majd ezzel kapcsolatban a célnál feladat megoldása. 

Több állomásnál az osztály minden tagjának végre kellett hajtani a feladatot, volt olyan is, ahol az osztályfőnök teljesítményét külön pontozták.

A beérkező osztályokat szabadidős programok várták, mint például az airsoft, a fáradtabbakat a sakk vagy filmvetítés. A 16  osztály beérkezése után - meglepetésként - az L.D. Road zenekar koncertjét hallgathatták meg a diákok. A felső tagozatosok versenyét a 8. a osztály, a középiskolásokét a 10. a osztály nyerte meg, ők egy-egy hatalmas csokoládétortát kaptak.


Délután a középiskolában a gólyaavatással folytatódott a program. A végzősök találták ki, és külön csapatot alkotva ők is végrehajtották a feladatokat. Ez a program is jó hangulatban telt. Mindkét kilencedikes osztály kapott a végzősöktől ajándékba egy-egy faliórát, amelyen a gólyajelvényük látható, hogy emlékeztesse őket a Mikes-diákká avatás napjára.
                                                              
                                                              

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!