Sport

2014.09.30. 15:46

Gregor László, a tízezres menő

Gregor László a felnőtteknél és a juniorok között, a Dobra Viktor, Zsiros Márk és Szigeti Balázs csapatban szerezte meg a bajnoki címet a 10 kilométeres utcai országos futóbajnokságon.

Munkatársunktól

Az egyre népszerűbb utcai futások hatására a MASZ megrendezte az első 10 km-es országos bajnokságot Szombathelyen. A hosszabb távokban versenyző futók ideális időben mérték össze tudásukat. A férfiaknál indult a háromszoros Európa-bajnok Bene Barnabás, és az utcai futások specialistája, Kovács Tamás, valamint az Európa-bajnokságon szereplő Minczér Albert akadályfutó és természetesen a békéscsabai kiválóság, Tóth Sándor tanítványa, Gregor László. Utóbbi idén tavasszal megnyerte a pályán megrendezett 10 ezer méteres országos bajnokságot.

A 2550-es pályán az első két körben egy nyolcfős boly vezette a mezőnyt, közöttük volt Gregor is. A harmadik körben Kovács Tamás erősített, de a csabai tartotta a tempót, s az utolsó kört már csak ketten kezdték meg az élen, mivel Bene Barnabás 6 km-nél feladta a versenyt. Az utolsó 1500 m-en Gregor állt az élre és óriási iramot diktálva, magabiztosan nyerte a bajnokságot. Ezzel két legyet ütött egy csapásra, hiszen a felnőtt korosztály mellé begyűjtötte az U23-as korosztály aranyát is, ráadásul 29:35 perccel kitűnő egyéni csúcsot is futott.

— A heti edzéseredményeim alapján nem voltam teljesen meggyőződve arról, hogy így megy majd, de az edzőm biztatott, s mint mindig, most is neki lett igaza! — vélekedett teljesítményéről Gregor László. — Kaptam két hét pihenőt, majd készülök a decemberi bulgáriai mezei futó Európa-bajnokságra.

A női mezőnyben Kácser Zita az 5. helyen végzett, látszott rajta, hogy mozgalmas és sikeres versenyidényt hagyott maga után, így dicséretes, hogy a számára kiegészítő számban is helytállt. A csabai juniorok is jól szerepeltek, közülük a legjobban az egyetemi éveit megkezdő Dobra Viktor. A csapat egy helyezési ponttal megelőzve a hazaiakat, szerezte meg az aranyérmet.

Békéscsabai eredmények. Felnőtt férfi. Bajnok: Gregor László (edző: Tóth Sándor) 29:35. U23. Bajnok. Gregor László 29:35. Junior férfi: 4. Dobra V. 33:01, 5. Zsíros M. 33:40, 7. Szigeti B. 34:13, 11. Ádász B. 35:14. Csapat. Bajnok: Buda-Cash Békéscsabai AC (Dobra Viktor, Zsiros Márk, Szigeti Balázs, edző: Tóth Sándor, Urbanikné Rosza Mária). Felnőtt női: 5. Kácser Z. 35:51.

Az U23-asoknál Botos Zsolt, Pásztor László és Kovács István futásának köszönhetően békési diadal született, igaz itt mindössze egyetlen csapat indult. Egyéniben hatodik helyével a legjobb békési a 37:14-es időt futó Botos Zsolt lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!