Sport

2014.09.30. 12:54

Törzsőrmester a ringben

A hétvégén megrendezett Budo és Küzdősport Gálán a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából is a szorítók közé lépett egy békéscsabai tűzoltó a 75 kilogrammosok súlycsoportjában.

BEOL

Benedek Zsolt tűzoltó törzsőrmester tapasztalt versenyzőnek számít a küzdősportokban, hiszen gyermekkora óta fejleszti tudását és edzi magát keményen, melynek eredményeképpen számos alkalommal csillogott már aranyérem a nyakában. A hétvégi gálán sem történt ez másként - írja honlapján a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

[caption id="" align="alignleft" width="370"] Benedek Zsolt. Fotó: TEK
[/caption]
A sorozatban harmadik alkalommal megrendezett BM Karate Bajnokságnak a SYMA csarnok adott otthont szeptember 28-án, melyen több mint kétszázötven versenyző mérte össze tudását. A versenyt követően bemutatókat is megtekinthetett a közönség különböző harcművészeti ágak jeles képviselőinek –többek között a többszörös holland K-1 világbajnok, Semmy Schilt- részvételével.


A vasárnapi gálán a magyar rendészeti válogatott tagjaként lépett a ringbe a Békés megyei törzsőrmester, ahol kínai kollégája ellen harcolt. Zsolt az elmúlt három hetet a válogatott többi tagjával együtt a Terrorelhárítási Központ által szervezett felkészítéssel töltötte.

[caption id="" align="alignleft" width="370"] Fotó: TEK
[/caption]
A mostani felkészülés, illetve az előző évek tapasztalatai meghozták az eredményt: a viharsarki tűzoltó egyhangú pontozással nyerte mérkőzést, öregbítve ezzel nemcsak Békés megye, hanem Magyarország hírnevét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!