Sport

2014.09.29. 18:14

Testnevelőknek tartottak értekezletet Békéscsabán

A Békés Megyei Diáksport Egyesület (BMDE) és a Békés Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete (BMTTE) tanévnyitó szakmai értekezletet rendezett hétfőn délután Békéscsabán, a megyei kormányhivatal dísztermében.

V. L.

A vendégeket Csaszni László, MOB tag, a BMDE elnöke köszöntötte. Marton József, a Békés Megyei Kormányhivatal oktatási főosztályvezetője üdvözölte a megjelenteket, és a közoktatást érintő aktuális kérdésekről beszélt.  

Varga András, közoktatási szakértő, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének alelnöke, a Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola igazgatója a pedagógus életpálya modellről, a pedagógusok minősítési rendszeréről beszélt. Kiemelte, az életpálya modellhez mindenkinek egy portfoliót kell létrehoznia. Az előadó tájékoztatást adott a szaktanácsadói, szakértői, és tanfelügyeleti rendszer bevezetéséről.

Takács Zoltán igazgatóhelyettes, szakértő a mindennapos testnevelés bevezetéséről, a Kölyök Atlétikai Programról tartott előadást. Vaszkán Gábor, gyomaendrődi testnevelő, a Kölyök Atlétikai Program délalföldi régiós vezetője Békés megyei tapasztalataival egészítette ki az előadást.

Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Dél-alföldi Régió irodavezetője a diákolimpiai versenyrendszerről és a NETFIT programról tájékoztatta a jelenlévőket. A NETFIT program felmérését 2015. január 5.-ike és május 27.-ike között kell elvégezni. Erre a feladatra Békés megyében eddig több mint kétszázhatvan pedagógust képeztek ki.

A kérdések között elhangzott, hogy nem biztosítják időben a diákolimpiai versenyekre az utazási költségeket. Válaszként elhangzott, hogy az MDSZ és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIKK) között folynak a tárgyalások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!