Kék hírek, bulvár

2014.09.22. 16:17

Embercsempész házaspárt fogtak el Battonyán

Egy iraki férfi és román felesége segítségével próbált átszökni a határon egy hatfős szír család. Az volt a terv, hogy Németországba menekülnek, de Battonyán elfogták őket.

BEOL

A Battonyai Határrendészeti Kirendeltség járőrei Battonya külterületén szeptember 20-án 18 óra 30 perckor vontak ellenőrzés alá egy Chrysler típusú személygépkocsit.  Az autóban a román sofőr mellett egy iraki és hat szír állampolgár utazott. Mivel a szír család tagjainak nem voltak úti okmányai, ezért előállították őket a kirendeltségre.

A rendőrök megállapították róluk, hogy a zöldhatáron keresztül léptek az ország területére. Ezzel párhuzamosan egy Daewoo-t is ellenőriztek a határrendészek, amelyben egy 39 éves román nő utazott. Róla kiderült, hogy a Chryslerben utazó iraki férfi felesége, ezért őt is előállították.

A vizsgálati munka során azt is megállapították, hogy a házaspár romániai lakhelyének szomszédságában élt a szír család. Ott arra kérték a férfit és a nőt, hogy legálisan juttassák át a határon a személygépkocsijukat, amíg ők Magyarországra szöknek. Ez után akartak autót cserélni és továbbutazni Németországba, de elfogták őket.

Az eddig beszerzett adatok szerint a Chrysler román sofőrje semmit nem tudott az egészről, őt csak arra kérte a házaspár, hogy nyújtson segítséget a tájékozódásban. A szír személyekkel szemben tiltott határátlépés szabálysértés miatt indult eljárás, akiket a határrendészek átadtak a román határrendőröknek.

Az 54 éves iraki férfi és a 39 éves román nővel szemben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!