Közélet

2014.09.01. 16:51

Túráztak a verseny levezetőjeként

Idén több mint háromszázan vágtak neki a Mályvádi Teljesítménytúráknak. A huszonnegyedik alkalommal megrendezett program lelkes résztvevői augusztus 30-án Gyulán álltak rajthoz.

BEOL

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Körösök Völgye Turista Egyesület ezúttal is közösen szervezte meg a népszerű családi programot.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén is megmozgatta a belügyi szervek állományába tartozókat, az alföldi erdei utak bejárása gyalog és kétkeréken is szép élményt, igazi csapatépítő programot jelentett – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Horváth Róbert tűzoltó hadnagy elmondta, az első negyvenkét kilométert három óra negyven perc alatt teljesítette, a teljes távot is nyolc órán belül sikerült megtennie, ami azért is csodálatra méltó eredmény, mert egy nappal korábban a sporttiszt még a TFA-n versenyzett.  Az orosházi megmérettetés „levezetőjeként” a bajai tűzoltókkal együtt gyalogolta végig a mályvádi túra utolsó részét.

A humán szolgálat munkatársa, Hermeczi István tűzoltó zászlós az egyik ellenőrző pontnál segítette a turista egyesület tagjait, a frissítő helyeken ásványvíz, jégkrém, müzliszelet várta a versenyzőket, később ebéd és babgulyás szolgált a megcsappant energiaraktárak pótlására.

A húsz, harminc, negyven és ötvenöt kilométeres távot minden résztvevő örömmel teljesítette, nehézséget csak az augusztus végi Nap kíméletlenül perzselő sugarai jelentettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!