Sport

2014.09.01. 15:11

BRSE: Közép Európai Liga helyett marad az NB I 

Eldőlt, hogy a magyar bajnokság alapszakaszában indul a címvédő Linamar-Békéscsabai RSE női röplabda-csapata.

BEOL

— Sokáig kérdéses volt a Közép Európai Liga sorsa, mivel a szlovák csapatokat kötelezte a hazai bajnokságban való indulásra az ottani szövetség, így a korábban működő rendszer alapjaiban rengett meg. Többféle opció látott napvilágot a folytatást illetően, azonban egyik sem volt kielégítő a BRSE számára, így maradt az NB I — mondta Baran Ádám, a BRSE elnöke.

A pontvadászat szeptember 27-én kezdődik, Molcsányiék az újonc Budaörsöt fogadják, október 4-én a bajnoki ezüstérmes Vasas látogat Békéscsabára. Október 10-én Gödöllőn vendégszerepel a Csaba, két nappal később pedig az Aluprof-TF érkezik a Viharsarokba. A csapat bajnokként indulhat a Challenge Kupában, ahol a 2. fordulóban az osztrák bajnok Schwechat és a Gödöllő meccs győztesével játszik novemberben.

A bajnoki kezdésig több tesztmeccset vív a BRSE. Kedden a szerb válogatottakat felvonultató Szpartak Szabadkához látogat a csapat. Hétvégén Jászberényben vív három mérkőzést egy torna keretében a Gödöllő, a kubai és brazil játékosokkal erősítő Nyíregyháza és a Jászberény ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!