Közélet

2014.09.01. 14:56

Új épületbe költözik a munkaügyi kirendeltség

Jövő májustól Gyulán új helyen, az Ady utca 8. szám alatt működhet majd tovább a Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatalának Munkaügyi Kirendeltsége. Az épületet felújítják és akadálymentesítik.

P. G.

– Várhatóan jövő májustól új helyen, Gyulán az Ady utca 8. szám alatt működik majd tovább a Békés Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatalának Munkaügyi Kirendeltsége – jelentette be a helyszínen megtartott hétfői sajtótájékoztatón Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott és dr. Görgényi Ernő.

A polgármester elmondta, az ingatlanban korábban csecsemőotthon volt, majd a Gyermek- és Ifjúságvédő Intézethez (GYIVI) került, egy átszervezéskor azonban kiürült, most viszont ismét közszolgálati funkciót kap.

Gajda Róbert kiemelte, a beruházás során teljesen megújul az épület. Egyebek mellett hat ügyfélfogadó állomást, tárgyalót, ügyintéző irodákat, információs teret és pultot alakítanak ki, de megújul a homlokzat is. A nagy mennyiségű irat elhelyezésére az emeleten irattárat hoznak létre, illetve ott háttérirodák és vezetői irodák is helyet kapnak. Gajda Róbert külön kitért arra, hogy az épületet akadálymentesítik.

Dr. Görgényi Ernő polgármester és Kónya István önkormányzati képviselő elmondták, az önkormányzat 7,5 millió forintot különített el az ingatlannal határos közterületek rendezésére. A fejlesztés keretében 108 méter járdát építenek, 10 parkolót alakítanak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!