Közélet

2014.08.22. 14:29

A szennyvízhálózat és a biztonság volt a központi téma

Vitával kezdődött az orosházi képviselő-testület pénteki ülése, ahol a szennyvízhálózat mellett a biztonság is fontos téma volt.

Cs. I.

Napirend előtt kért szót Füvesi Sándor ellenzéki képviselő. Kevésnek tartotta a szennyvízhálózat rákötése kapcsán beérkezett 230 támogatási kérelemből az 50 támogatottat. Korábbi javaslatukkal érvelt: ha a korhatárt leszállítanák 70-ről 65 évre, többen jogosultak lennének.

— Ha ezt elfogadjuk, még kevesebb 70 év feletti jutott volna ilyen támogatáshoz — reagált Zalai Mihály alpolgármester.

Az ülésen több beszámoló is napirenden volt. Elsőként a rendőrkapitányé.
— Az ország egyik legbiztonságosabb városa volt Orosháza 2013-ban — mondta Czecher Péter. Az emberek jó néven vették a gyalogos járőrszolgálatot. Kamatozott a fokozott figyelem Szentetornyán, Gyökeresben. Az állomány feltöltöttsége 95 százalékos. Márciusban hét másodéves rendőrtiszti hallgató érkezett.

A sokak érdeklődését tolmácsoló kérdésre válaszolva a kapitány elmondta, a lakásszövetkezettel kapcsolatban a megyei rendőr-főkapitányságon van még folyamatban egy nyomozás. Hudák Pál ezredes fogalmazta meg a felvetések, jelzések hallatán, hogy negatívumok észlelésekor forduljon a lakosság a rendőrséghez.

— Akkora létszámunk nincs, hogy mindig minden utcában ott legyünk. Az eredményesség társadalmi összefogással javítható.

Címkék#Orosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!