Közélet

2014.08.21. 15:35

Gusztustalan álvideó terjed a Facebookon

A múlt héten elhunyt népszerű amerikai színész és humorista, Robin Williams halálhírét kihasználva igyekeznek bevételhez jutni azok a bűnözők, akik a Facebookot választották átverésük terjesztéséhez.

BEOL

A Facebookon időnként megjelenő átverésekre mára kis túlzással ugyan, de a legtöbben csak legyintünk egyet, ugyanakkor létezik egy teljesen másik, már-már kategóriájának legaljába illlő véglet is. Ez utóbbihoz hasonló (nevet sem tudunk neki adni) az a “felvétel”, amelyben Robin Williams halálhírét próbálják meglovagolni ismeretlen tettesek.

Az átverés, ami nagyon gyorsan terjed, azt ígéri a felhasználóknak, hogy kattintás után megnézhetik a színész búcsúüzenetét - írja a HVG Tech Rovata.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Fotó: hvg.hu/tudomany
[/caption]

Az oldal azt írja, a nem létező videó megtekintése előtt meg kell osztani az ismerőseinkkel a linket, amivel a folyamatos terjedést biztosítják a csalók, illetve egy online felmérést is ki kell töltenünk, amiből pedig már profitálnak is a bűnözők.

Úgy tűnik, egyeseknek semmi sem szent, és bármire képesek azért, hogy egy kis pénzhez jussanak.


 

Címkék#videó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!