Közélet

2014.08.01. 19:09

Felavatták a Kálvin szobrot a Csuta Művésztelepen

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Kálvin Jánost ábrázoló szobrot, Vanyúr István alkotását péntek délután a békési református templom kertjében.

P. G.

Izsó Gábor polgármester ünnepi beszédében kiemelte, a szobor a Városvédő- és Szépítő Egyesület, illetve a szervezet elnöke Mester Péter kezdeményezésére, Csuta György festőművész szervezésével, koordinálásával, Végh László adományának köszönhetően készülhetett el az idei Csuta Művésztelep részeként.


A településvezető elmondta, Kálvin János egész élete, s az őt ábrázoló szobor is példát mutat áldozatvállalásból, becsületből, tisztességes munkából, és hirdeti Isten dicsőségét.

„Szívemet égő áldozatként Istennek szentelem” — idézte Kálvin gondolatát köszöntőjében Katona Gyula református esperes, aki szólt a reformátor életének napjainkban is érvényes üzenetéről.

A pénteki program második részeként az eseményre teljesen megtelt békési galériában megnyitották az idei, immáron huszonnegyedik Csuta Művésztelep zárókiállítását.

A rendezvényen dr. Tuza Béla fővédnök köszöntötte a megjelenteket, majd Csuta György mutatta be az alkotótáborba ebben az évben ellátogató művészeket.

A tárlatot dr. Boldizsár Ildikó mesekutató nyitotta meg, hiszen a művésztelep tematikáját a mese szolgáltatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!