Sport

2014.08.01. 18:19

Az utolsó pillanatokban nyert a Szeged

A két csapat egy hete Békéscsabán találkozott, akkor a lila-fehérek 36—32-re nyertek.

BEOL

Szegedi KKSE—EUbility-Group Békéscsabai Előre NKSE 34—33 (16—14)
Felkészülési női kézilabda-mérkőzés, Szeged, sportcsarnok, 300 néző. V.: Szloska, Szőke. Békéscsaba: Terenyi — Kovács A. 6, Nyikolajenko 10, Szabó V., Glusica 1, Szögi 3, Gávai 2. Cs.: Sipeki, Kölcze (kapusok), Török 2, Walfisch 6, Tóth S., Sári 3, Gidai, Mézes. Vezetőedző: Avar György. A Szeged legjobb dobói: Culeba 7, Lojpur 7, Szabó E. 5, Zsilák 4.  

A péntek délutáni felkészülési mérkőzésen a hazaiak kezdtek jobban, és a 2. percben 2—0-ra vezettek. A csabaiak előbb Nyikolajenko góljával szépítettek, majd Gávai és Szögi is betalált, így a lilák fordítottak. A folytatásban felváltva estek a gólok, a 12. percben 6—6 volt az állás. Gyors volt a játék, ami magával hozta a hibákat is mindkét oldalon. A 14. percben a szegediek 9—7-re vezettek, ekkor Avar György időt kért.

Az NB I-es újonc hazaiak a 17. percben 11—8-as előnyre tettek szert, de a vendégek nem adták fel, és Nyikolajenko majd Kovács A. góljaival 11—10-ra felzárkóztak. Erősítettek a házigazdák és 14—10-re elhúztak, a csabaiak azonban a 25. percben 14—12-re feljöttek, ekkor Marosán György a Szeged edzője időt kért. A hajrában megmaradt a Tisza-partiak kétgólos előnye.

Szünet után a lila-fehérek erősítettek, és a 35. percben 18—17-re átvették a vezetést. Nagy küzdelem folyt a pályán, felváltva estek a gólok, a 43. percben Kovács Anett egyenlített (22—22). A 49. percben 26—23-as szegedi előnyt mutatott az eredményjelző.

Avar György azonnal reagált, és a hajrában koncentráltabb játékot kért csapatának tagjaitól. Az utolsó tíz percben is folytatódott a nagy csata, a hazaiak két-három góllal vezettek. Az 55. percben Sári góljával 29—28-ra feljöttek a lila-fehérek, Marosán György azonnal időt kért.

Az 57. percben Walfisch egyenlített (30—30). Izgalmas volt a végjáték, az utolsó percben Nyikolajenko hetesből egyenlített (33—33), majd 21 másodperccel a vége előtt időt kért a Szeged, és az utolsó pillanatokban a szerb Eb-ezüstérmes beállós Lojpur góljával megszerezte a győzelmet. Glusica a második félidőben arcsérülést szenvedett.       
     
Avar György: — Ugyanolyan hullámvölgybe kerültünk a második félidőben, mint az előző csabai találkozón. A végjátékban ki-ki meccs volt, amelyből az utolsó pillanatokban a hazaiak kerültek ki győztesen. Jó úton járunk, szeretném ha olyan ellenféllel tudnánk játszani, ahol a fiatalok több lehetőséget kaphatnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!