Közélet

2014.08.01. 14:31

A Gyár utcában is dolgozni fognak a munkagépek

Augusztus első felében már a Gyár utcában és a Kereki úton is dolgozni fognak a munkások és a munkagépek. A lakók korábban tiltakozással hívták fel a figyelmet az utcák útjainak állapotára.

BEOL

— Újabb helyszínen kapott munkaterületet a békéscsabai vasútberuházást végző konzorcium. A munkagépek és a munkások augusztus első felében már a Gyár utcában és Kereki úton is tevékenykedni fognak — tájékoztatta lapunkat közleményében a beruházó, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Mint írják, a Gyár utcában és a Kereki úton 2x1 sávos aszfalt burkolatú utat alakítanak ki külön gyalogosjárdával és kerékpárúttal.

— A vállalkozó a hét végén vonul fel a munkaterületre a munkálatok csatornázással és közműkiváltással kezdődnek augusztus 4-én, melyet az útépítés követ majd. Az autósok félpályán használhatják majd a korszerűsítés ideje alatt az útszakaszt, ahol a közlekedés marad kétirányú, a haladást jelzőlámpával szabályozzák.

A Gyár utcát tehermentesítő úton is dolgoznak a kivitelezők. A Csaba-2013 Konzorcium a humuszolást befejezte, kitermelte a nyomvonalon talált betonelemeket és a több ezer köbméter kommunális hulladékot, illetve a szükséges talajcserét is felmérte. A vállalkozó a csapadékcsatorna kiépítésével és a szükséges talajvisszatöltéssel folytatja a 4433. jelű út új szakaszának építését.

Mint már beszámoltunk róla, korábban több alkalommal tiltakoztak a környéken lakók a Gyár-Kereki utcák útjának állapota miatt. Legutóbb duda- és csengőszóval, valamint jelenlétükkel szerették volna jelezni az illetékesek felé a szerintük elviselhetetlen állapotot. Többen aláírásgyűjtésbe is kezdtek a beruházás mielőbbi elindítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!